Nieuws

Drie FNRS-ondernemers genomineerd voor Hippisch Ondernemer van het jaar

De verkiezing Hippische Ondernemer van het Jaar heeft drie kandidaten voor de eindronde. Dit zijn alle drie FNRS-ondernemers! Tijdens De Hippische Ondernemers Dag op vrijdag 15 september wordt de winnaar bekend gemaakt door Stichting Hippische Innovatieve Projecten (HIP). De drie kandidaten voor de eindronde zijn: Erve Meinders in Tilligte, HC Groenraven in Houten en Stal ’s Gravenweg uit Vogelenzang. 

Profielfoto van Frederieke Verhaar
24 augustus 2023 | 2 minuten lezen

Drie genomineerden FNRS-bedrijven

Erve Meinders

   

Erve Meinders, prachtig gelegen even buiten het Twentse dorpje Tilligte, is een manegebedrijf met horeca- en zorgfaciliteiten waar mensen werken met een beperking. Ondernemers Ellen en Eddy Loohuis bieden zorg van de hoogste kwaliteit. Paarden lenen zich door hun rustige en spiegelende aard, geweldig voor de zorg instelling. Springruiter Gert Jan Bruggink vertrouwde enkele jaren geleden Manege Meinders twee van zijn gepensioneerde internationale springpaarden toe. Ook manegeklanten kunnen terecht op Erve Meinders.

HC Groenraven

   

Lotje Schoots en Patrick Berends namen in 2020 een bestaande pensionstal HC Groenraven in Houten over met voornamelijk klanten op recreatief niveau. Nu staat er een zeer professionele dressuurstal. Ze richten zich op klanten die willen leren en de sport bedrijven. HC Groenraven levert enkel een volpension pakket aan inclusief het gehele management van het paard en beogen hiermee meer rust en regelmaat voor de paarden. Met de aankoop van de tuinbouwkassen van de buurman verdubbelt het bedrijf in het aantal hectare en komen er meer paddocks, weides en een nieuwe rijhal.

Stal ‘s Gravenweg

   

In 2010 namen Rutger en Petra van der Peet pensionstal Stal ’s Gravenweg in Vogelenzang van Rutgers ouders over. Het stel woont met hun kinderen in een prachtige boerderij, waarvan het oudste gedeelte vijfhonderd jaar oud is. Stal ‘s Gravenweg is een paarden-paradijs wat ligt op een volstrekt unieke locatie. Niet ver van Haarlem en het strand, aan alle kanten omringd door groen. Het bedrijf, met groeps-huisvesting voor de paarden, heeft een wachtlijst van zo’n vijf jaar. Toch is het voortbestaan van het bedrijf onzeker door de plannen van de provincie om de weilanden te bestemmen als natuurgebied. 

Criteria verkiezing

Deze bedrijven worden onder meer aan de hand van de volgende criteria beoordeeld: klantgerichtheid van de onderneming, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, aandacht voor kwaliteitsverbetering (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, het behaalde en te verwachten financiële rendement. De jury is benoemd door de Stichting HIP.

De verkiezing is een initiatief van Stichting HIP om bij te dragen aan de bevordering van goed ondernemerschap. Enkele FNRS-ondernemers die in de afgelopen jaren gewonnen hebben: De Nieuwe Heuvel, Manege de Prinsenstad, Manege Middenhof, Ponymanege Equito, Dressuurstal van Baalen en Stal de Kroo.