Nieuws

De missie van stagiaire Anouk: duurzaamheid voor ondernemers

Anouk is vierdejaars hbo-studente Equine, Sports & Business aan het Van Hall Larenstein in Velp. Ze is opgegroeid met paarden en sinds enkele jaren actief als wedstrijdamazone. Als stagiaire bij de FNRS gaat zij zich richten op het toepassen van duurzaamheid bij hippische accommodaties. Haar passie voor paarden en de ontwikkelingen in duurzaamheid zijn voor haar de drijfveren.

Profielfoto van Anouk de Baar
Anouk de Baar
7 augustus 2023 | 1 minuut lezen

Even voorstellen

"Mijn naam is Anouk de Baar, 22 jaar oud en het komende half jaar ben ik stagiaire bij de Ondernemersdesk. Ik ben vierdejaars hbo-studente Equine, Sports & Business aan het Van Hall Larenstein in Velp. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met paarden en sinds enkele jaren rij ik actief wedstrijden. Met mijn Friese paard ben ik Z-startgerechtigd en met mijn Zangersheide-merrie train ik voor de springsport. Het beoefenen van verschillende disciplines vind ik leuk en sinds ik mijn FNRS Menbewijs heb behaald, men ik voor de afwisseling met mijn Friese paard. In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden of maak ik een ontspannen buitenrit te paard met mijn familie.

Verduurzamen van hippische accommodaties

Verder word ik erg enthousiast van (nieuwe) duurzame technologieën. Hier ben ik achter gekomen na het afronden van de minor Circulaire Economie. Mijn interesse ligt bij het verduurzamen van hippische accommodaties. Tijdens mijn stage bij de FNRS mag ik mij verdiepen in de 'Maatlat Duurzame Veehouderij voor paardenstallen'. Hierbij kunnen hippische accommodaties een certificaat behalen; dit betekent dat de hippische accommodatie een lagere milieubelasting heeft, met maatregelen voor diergezondheid en dierenwelzijn, en daardoor bijdraagt aan verduurzaming van de veehouderij. Met het certificaat kunnen bedrijven deelnemen aan fiscale regelingen. Mijn stageopdracht is om de benodigde informatie te bundelen en een helder stappenplan te maken zodat het voor ondernemers eenvoudiger wordt om uit te zoeken of ze in aanmerking kunnen komen voor het certificaat.

Ik kijk ernaar uit om de ondernemers bij de FNRS te informeren en wegwijs te maken bij het toepassen van duurzaamheid in hun bedrijf."