Nieuws

Gratis bomen voor hippische bedrijven

Heb jij een hippisch bedrijf met minimaal 500 m2 beschikbare grond in Noord-Holland? Dan is de provincie Noord-Holland op zoek naar jou! In samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Landschap Noord-Holland willen zij graag meer inheemse bomen en struiken in de provincie aanplanten. En het goede nieuws is dat de bomen en struiken gratis geleverd worden.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
14 juli 2023 | 1 minuut lezen

Provincie Noord-Holland maakt hiervoor samen met jou een plan welke inheemse bomen en struiken het beste passen op jouw grond. Daarnaast ondersteunen ze de aanplant en leveren de bomen en struiken. Als tegenprestatie verwachten ze van jou als grondeigenaar dat je meehelpt met de aanplant en de bomen en struiken voor lange tijd laat staan.   

Draag bij aan natuur en milieu

Dit is jouw kans om een positieve impact te hebben op de natuur en het milieu. Het aanplanten van bomen biedt namelijk talloze voordelen. Niet alleen helpen ze bij het vastleggen van CO2, maar ze dragen ook bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Bovendien zorgen bomen voor verkoeling voor paarden in plaats van een schuilstal die niet altijd gebouwd mag worden en dragen ze bij aan een gezondere waterhuishouding van de grond. Samen creëren we een groenere en duurzamere omgeving. Doe mee en word partner in natuurbehoud en landschapsverbetering.

Aanmelden bomen planten

Meld je voor eind augustus 2023 aan en sluit je aan bij het initiatief om inheemse bomen aan te planten. Samen kunnen we een verschil maken en een duurzame toekomst opbouwen. Voor meer informatie neem contact op met Arnoud de Vries (a.devries@natuurlijkezaken.nl) en ontdek hoe jouw grond kan bijdragen aan een groenere wereld!

Wil je graag bomen planten op jouw hippische bedrijf, maar ben je gevestigd in een andere provincie? Neem dan ook contact op met Arnoud de Vries en geef je interesse kenbaar. Hij kan inventariseren of er vergelijkbare initiatieven zijn in andere provincies.

 

 

Dit project in Noord-Holland is mede mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Prins Bernard Cultuurfonds en de Postcodeloterij.