Nieuws

Onderwijs en FNRS slaan handen ineen

De FNRS is de afgelopen maanden met verschillende hippische onderwijsinstellingen een unieke samenwerking overeengekomen. Deze gezamenlijke inspanning heeft als doel de band tussen de praktijk en het onderwijs te versterken en de kwaliteit van hippische professionals te vergroten.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
6 juli 2023 | 2 minuten lezen

De FNRS, brancheorganisatie voor hippische ondernemers, vertegenwoordigt een groot aantal hippische bedrijven in het hele land. Samen met gerenommeerde hippische onderwijsinstellingen zoals Aeres, Yuverta en Lentiz, wil de FNRS een brug slaan tussen de hippische praktijk en het onderwijs. Deze samenwerking zal de studenten in staat stellen om een breder begrip te krijgen van de praktijk en hen voor te bereiden op een succesvolle carrière in deze branche.

Onderwijs aanpassen naar behoefte van de sector

Een van de belangrijkste doelen van deze samenwerking is het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt door over en weer informatie uit te wisselen. Door een nauwe samenwerking met de FNRS en haar leden zullen de hippische onderwijsinstellingen een beter inzicht krijgen in de behoeften van de sector. Dit stelt hen in staat om hun curricula en opleidingsprogramma's aan te passen aan de veranderende eisen van de markt. Bovendien kunnen studenten profiteren van waardevolle stages en praktijkervaring bij FNRS-bedrijven, waardoor ze direct kunnen kennismaken met de dagelijkse realiteit van het werken in de paardensport. Studenten en docenten kunnen er namelijk bij een FNRS-bedrijf vanuit gaan dat de kwaliteit, veiligheid en welzijn goed voor elkaar is.

Innovatie en vooruitgang stimuleren

De FNRS zal op haar beurt profiteren van de frisse ideeën en nieuwe inzichten die studenten met zich meebrengen. Door studenten te betrekken bij vraagstukken en projecten binnen de sector, hoopt de FNRS innovatie en vooruitgang te stimuleren. FNRS wil meer onderzoek gaan doen naar relevante ontwikkelingen en oplossingen voor uitdagingen in de sector. Betreffende opleidingen kunnen daar een waardevolle bijdrage aan leveren. Bovendien zal de samenwerking met hippische onderwijsinstellingen de FNRS in staat stellen om te blijven groeien als een toonaangevende brancheorganisatie.

Potentieel voor de toekomst hippische sector

Haike Blaauw, directeur van de FNRS, is verheugd over de samenwerking en ziet veel potentieel voor de toekomst van de hippische sector in Nederland. Hij benadrukt dat de samenwerking met hippische onderwijsinstellingen een belangrijke stap is om jonge talenten te inspireren en voor te bereiden op een succesvolle loopbaan in deze sector. “Het vooruitzicht van een betere samenwerking tussen onderwijs en praktijk belooft nieuwe mogelijkheden en groei voor de gehele sector. We kunnen veel van elkaar leren en hebben elkaar hard nodig. Wij hopen dat andere onderwijsinstellingen en hippische bedrijven zich aan zullen sluiten bij dit groeiende waardevolle hippische netwerk.”

FNRS en Yuverta sloten onlangs een partnership tijdens het Nationale Scholen Concours 2023

Aansluiten bij hippisch netwerk

Heb je als onderwijsinstelling ook interesse om aan te sluiten bij dit hippische netwerk en zo elkaar te versterken? Bekijk dan op deze pagina welke voordelen dit oplevert. Neem contact op met een van onze accountmanagers voor meer informatie.