Nieuws

Gescheiden afval gratis laten ophalen

Hippische bedrijven met verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval (plastic, drankenkartons en glas) kunnen zich aanmelden via het loket Afval Goed Geregeld om in aanmerking te komen voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
16 mei 2023 | 1 minuut lezen

Tot en met woensdag 31 mei 2023 is het inschrijfloket van Afval Goed Geregeld open om gescheiden afval kosteloos op te laten halen. Inschrijven kan via het inschrijfloket van Afval Goed Geregeld. Sportorganisaties en -verenigingen die per lediging een minimum van 240 liter (4 inzamelzakken of één minicontainer) gescheiden glas en/ of PD kunnen aanbieden kunnen zich aanmelden.

Door het scheiden van afval, wordt de mogelijkheid om afval te recyclen vergroot. De meeste huishoudens zijn dat al gewend. Om het scheiden van afval bij organisaties als verenigingen, ondernemende sportaanbieders en horeca te stimuleren bieden Nedvang het Afvalfonds verpakkingen de mogelijkheid om gescheiden plastic, drankenkartons en glas kosteloos op te laten halen. Dat kan een hoop kosten schelen en is dus mooi voor de clubkas.

Je hebt nog ruim twee weken om je in te schrijven. Ga hiervoor naar Afval Goed Geregeld.