Nieuws

Inschrijving verkiezing Hippische Ondernemer 2023 geopend

De verkiezingsronde voor de Hippische Ondernemer van het Jaar 2023 is gestart. Tot 4 mei kunnen hippische ondernemers aangemeld worden. Iedereen kan zijn /haar eigen bedrijf aanmelden of het bedrijf van een ander voordragen, mits men aan de gestelde voorwaarden en criteria voldoet. Naast de eervolle titel en award, ontvangt de winnaar diverse andere waardevolle prijzen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
20 maart 2023 | 1 minuut lezen

De verkiezing wil succesvolle ondernemers de erkenning geven die ze verdienen. Tevens beoogt het initiatief om andere hippische ondernemers in het land te inspireren door nieuwe inzichten en ideeën op te doen van deelnemende ondernemers.

Wie kan er meedoen?

Deelnemers aan de verkiezing dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:  heeft de hippische ondernemer een (hoofd)vestiging in Nederland;  is hij/zij lid van een brancheorganisatie, die deel uitmaakt van FNHB, FNRS of LTO, oefent hij/zij een bedrijf uit voor eigen rekening en risico en haalt hij zijn hoofdinkomen uit het hippisch bedrijf;  Is hij/zij bereid om aan een vertrouwenspersoon beperkte inzage te geven in de financieel economische gegevens van het bedrijf? Deze gegevens blijven strikt vertrouwelijk. Ondernemers in een tak waar het niet voor de wind gaat, maar die hun bedrijf toch boven de middelmaat weten uit te tillen, maken zeker ook kans op de prijs.

Enkele winnaars uit de afgelopen 18 jaren: Manege Lies Beuker, Stal de Kroo, Hengstenhouder van Uytert, Van Olst Horses, Manege ’t Halster, Pensionstal Zeggezicht, Manege Middenhof en Pensionstal-Stoeterij Geere-Stein.       

De criteria

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting HIP en vakblad De Hippische Ondernemer.
De jury beoordeelt het ondernemerschap aan de hand van criteria zoals: klantgerichtheid, onderscheidend en innovatief vermogen, aandacht voor kwaliteit (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, behaalde en het te verwachten financiële rendement.

Meer informatie over de verkiezing, inschrijving alsook de wijze waarop het bedrijf gescreend wordt, kan je hier vinden. Wil je een deelname formulier toegezonden krijgen, neem dan contact op met: Secretariaat Stichting HIP, Esther Tacken: info@stichtinghip.info, 013-509 1666.