Nieuws

Geslaagde halve finale BR® Springcompetitie

Na de voorgaande regiofinales was het zondag 5 februari tijd voor de halve finale van de BR® Springcompetitie 2023. Alle geselecteerde manegeruiters kwamen naar Stal Groenendaal in Bunschoten om te strijden voor de felbegeerde tickets voor de spannende finale in Ermelo volgende maand.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
8 februari 2023 | 2 minuten lezen

Alleen de allerbeste 33 manegeruiters, die zich via de Regiofinales hadden geselecteerd, mochten aan deze halve finale deelnemen. Alles was voor de deelnemers, supporters en natuurlijk de paarden weer prima geregeld bij Stal Groenendaal. Voor de drie categorieën S40, S60 en S80 was een mooi parcours gebouwd. In de BR® Springcompetitie 2023 gaat het niet alleen om het rijden van een foutloos parcours, maar is vooral de rijstijl van de ruiters heel belangrijk. Alle manegeruiters worden beoordeeld op hun wijze van rijden, houding en zit en binnenkomen, groeten en algehele verzorging. Dit was bij bijna alle combinaties ruim in orde en er werden dan ook keurige punten uitgedeeld door de aanwezige juryleden, met enkele prachtige uitschieters in het top van het klassement.

   

Thuiswedstrijd voor Stal Groenendaal

Het organiserende FNRS-ruitersportcentrum Stal Groenendaal was in alle drie categorieën goed vertegenwoordigd door ruiters van hun eigen manege. De meeste manegeruiters van Stal Groenendaal wisten in deze thuiswedstrijd hun hoofd koel te houden en zeer netjes te rijden presteren onder druk. Dat resulteerde in niet alleen een overwinning in de klasse S60 en S80, maar ook in de hoogste puntennoteringen van de dag. Tara van den Hoek schreef met 84 punten de S60 op haar naam en Eva Hollegien pakte met de hoogste score van de dag 84,5 de winst in de klasse S80. In de klasse S40 mocht Benthe Kokke van MHV Ruitersport plaatsnemen op de hoogste trede van het podium met 79 punten. De beste 20 deelnemers per categorie gaan door naar de allesbeslissende finale die zondag 26 maart zal plaatsvinden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Net als voorgaande jaren wordt dit weer een feestelijke dag waarbij drie gelukkige deelnemers zullen worden gehuldigd als ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’.

   

Sponsor

De KNHS-FNRS Springcompetitie wordt dit jaar mogelijk gemaakt door BR® Equestrian Equipment. Het veilig beoefenen van de paardensport vraagt om een goede uitrusting voor zowel ruiter als paard. Met de focus op het maken van stijlvolle producten van goede kwaliteit tegen de juiste prijs, biedt BR® stijlvolle designs met oog voor detail, materiaal, pasvorm en functionaliteit, passend binnen de trends en ontwikkelingen in de markt. BR® biedt een breed assortiment bestaande uit ruiter- en paardenartikelen. 

De finale zal plaatsvinden op zondag 26 maart op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Kijk voor meer informatie over de BR® Springcompetitie 2023 en de complete uitslagen van de halve finale in Bunschoten op knhs.nl/springcompetitie.