Nieuws

Teken petitie: 'Eerlijk debat over omgang paarden!'

Wij paardeneigenaren en -liefhebbers houden van onze paarden, ze zijn onze passie en trots. Meningen over de omgang met paarden verschillen. Dat is logisch. We hebben verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. Als paardensector staan wij open voor debat en dialoog over de wijze waarop wij omgaan met paarden. Maar wel op basis van juiste informatie.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
1 februari 2023 | 1 minuut lezen

Steeds vaker zien we dat dierenactivisten met onjuiste informatie de politiek en media willen overtuigen van hun eenzijdige en extremistische standpunten. Het debat over paardenwelzijn gaan we graag aan: we leven voor onze paarden, en paardenwelzijn is dan ook het allerbelangrijkste in de omgang met paarden.

Onze oproep

We roepen op tot een open dialoog. Dat kan alleen plaatsvinden als informatie in de juiste context wordt gepresenteerd aan de samenleving. Wij maken ons zorgen om de polariserende en stigmatiserende werking door dierenactivisten. En roepen de overheid en media daarom op om:

  • Aangeleverde informatie op feiten en context te blijven controleren
  • Hoor en wederhoor toe te passen
  • Een eerlijk debat en open dialoog te faciliteren

Help ons deze boodschap kracht bij te zetten. Teken de petitie.

Ja ik doe mee! Teken de petitie op petitie.nl. Klik hier!

Deze petitie is een initiatief van de Sectorraad Paarden namens alle paardeneigenaren en -liefhebbers. De petitie is uitgezet via het platform petities.nl. Op deze manier borgen wij dat de handtekeningen op een eerlijke en transparante manier verzameld worden. Heb je vragen over deze petitie? Neem dan contact op via info@sectorraadpaarden.nl.  

Wil jij meer lezen over hoe paardeneigenaren denken over het welzijn van hun paarden? Wat ze zelf al doen? En wat ze zien als verbeterpunten? In dit artikel lees je de belangrijkste conclusies en resultaten.

Samen hebben we een groter bereik!

Wil je helpen om deze boodschap en de petitie verder te verspreiden? Download dan de online toolkit met teksten en afbeeldingen om te gebruiken via je eigen kanalen zoals website, nieuwsbrief en social media. Het is ook mogelijk om kosteloos twee posters in print te bestellen om op jouw bedrijf op te hangen.