Nieuws

Geslaagde Regiofinale BR® Springcompetitie in Den Ham

Nadat vorige week de BR® Springcompetitie 2023 officieel van start ging met de eerste twee Regiofinales, stond er op zondag 22 januari wederom een Regiofinale op het programma. Ditmaal was het de beurt aan De Lourenshoeve in Den Ham om de enthousiaste deelnemende manegeruiters te ontvangen. 

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
24 januari 2023 | 3 minuten lezen

 

Voor de deelnemers was een fijn parcours gebouwd in de drie verschillende categorieën S40, S60 en S80. In de BR® Springcompetitie 2023 staat de rijstijl van de ruiters in het parcours centraal. Alle deelnemers worden door professionele juryleden beoordeeld op diverse onderdelen zoals wijze van rijden, houding en zit en binnenkomen, groeten en algehele verzorging. De deelnemers lieten zich van hun beste kant zien wat resulteerde in nette ritten en mooie scores. Voor iedere categorie geldt dat alleen de 11 hoogstgeplaatste deelnemers (bij de S40 12 deelnemers) doorgaan naar de landelijke halve finale op 5 februari bij Stal Groenendaal Bunschoten. Vanuit de halve finale gaan dan alleen de beste ruiters door naar de hele finale op 26 maart in Ermelo waar er zal gestreden worden om de titel ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’. Het ruitersportcentrum wat tijdens de finale het beste presteert, maakt ook nog eens kans op de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. 

 

De Meiden van Haarman grote winnaar

Eén ruitersportcentrum dat met overtuiging hun deelname aan de halve finale wist veilig te stellen, is Meiden van Haarman (MHV) Ruitersport. Alle drie de categorieën werden gewonnen door een ruiter van deze manege uit het Gelderse Laren. Noor Scholten pakte de overwinning in S40, Demy Klein Horstman won met de hoogste score van de dag de S60 en Sam Klein Kranenberg pakte het goud in de S80. Deze resultaten komen niet zomaar uit de lucht vallen want volgens Hilde Nijhof van De Meiden van Haarman gaan er heel wat uurtjes zitten in de voorbereidingen.

Hilde vertelt: “We zijn heel fanatiek wat dat betreft, we willen het graag goed doen. De springruiters die deelnemen rijden sowieso al twee keer per week een manegeles, waarvan één springles. Daarnaast hebben ze als extra oefening twee keer een oefenparcours gesprongen ter voorbereiding, ook op vreemd terrein. We maken er echt werk van. Maar het belangrijkste is dat we het vooral heel gezellig met elkaar hebben. Iedereen helpt mee met het wassen en vlechten van de paarden en op de wedstrijddag zelf moedigen we elkaar aan. Zo leuk om dit samen te kunnen doen. We hadden in Den Ham ook 14 paarden mee en je ziet de paardjes gewoon genieten. Ze vinden het heerlijk om mee op pad te gaan. We zorgen ervoor dat zij op zo’n wedstrijddag er tiptop bij lopen want zij zijn niet alleen het visitekaartje van onze manege, maar ook van de sport. We zijn zeker heel tevreden over hoe alles ging deze regiofinale en we kijken vol vertrouwen nu uit naar de halve finale op 5 februari”, besluit Hilde.  

 

Sponsor

De KNHS-FNRS Springcompetitie wordt dit jaar mogelijk gemaakt door BR® Equestrian Equipment. Het veilig beoefenen van de paardensport vraagt om een goede uitrusting voor zowel ruiter als paard. Met de focus op het maken van stijlvolle producten van goede kwaliteit tegen de juiste prijs, biedt BR® stijlvolle designs met oog voor detail, materiaal, pasvorm en functionaliteit, passend binnen de trends en ontwikkelingen in de markt. BR® biedt een breed assortiment bestaande uit ruiter- en paardenartikelen.  

 

De halve finale zal plaatsvinden op zondag 5 februari bij Stal Groenendaal in Bunschoten. Klik hier voor meer informatie over de BR® Springcompetitie 2023 en de complete uitslagen van Den Ham.

Foto’s: Imke Lamsma