Nieuws

Terugblik Regiobijeenkomsten met aftermovie

De afgelopen weken stonden volledig in het teken van de FNRS-regiobijeenkomsten. De ondernemers waren te gast op gastvrije bedrijven verdeeld over de verschillende regio’s. Bekijk in de aftermovie hoe Haike Blaauw, directeur, en Robert van Almkerk, coördinator brancheontwikkeling, het land afreisden naar alle bijeenkomsten en spraken met de leden. 

Profielfoto van Lysanne Stoffer
23 november 2022 | 2 minuten lezen

FNRS-regiobijeenkomstenā€‹ aftermovie šŸŽ¬ Klik op de afbeelding om de aftermovie te bekijken.

Wat is er besproken ? 

Tijdens de regiodagen werd uitgebreid gesproken over onderwerpen zoals stikstof, de wolf, aansprakelijkheid en toekomstplannen. De onderwerpen zorgde voor een levendige discussie en suggesties over hoe we met de uitdagingen om zouden kunnen gaan. Tevens werd besproken hoe de bedrijven ervoor staan in deze turbulente tijden. Ondernemers zijn druk en er zijn wachtlijsten, maar men maakt zich wel zorgen over de aanstaande recessie en gestegen energielasten. 

Tijdens de bijeenkomsten is een quiz gespeeld met alle ondernemers over de gemiddelde resultaten van de (kost)prijsberekeningen die met ruim 110 ondernemers gedaan zijn. Vragen zoals: ‘hoeveel procent  van de bedrijven vraagt voldoende voor een pension stalling om “break-even” te draaien?’ en ’wat is de gemiddelde kostprijs van stro, ruwvoer en krachtvoer per paardenbox?’, kwamen aanbod en zorgde voor interessante gespreken. Als laatste heeft de KNHS het Bixie & Friends concept gepresenteerd, dit kon op veel enthousiasme rekenen. 

Haike: “Het is vooral prettig om uitgebreid te kunnen vertellen over de werkzaamheden die we achter de schermen uitvoeren. Veel daarvan leent zich perfect om te bespreken tijdens de regiodagen. Het was prettig om onze leden weer te ontvangen. De ontvangst bij de bedrijven was enorm gastvrij. Wij hopen iedereen voldoende geïnformeerd én geïnspireerd te hebben om op het eigen bedrijf weer een aantal zaken te kunnen gebruiken in de bedrijfsvoering.”

De bezochten locaties 

Bij elke bijeenkomst werden leden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en relevante onderwerpen en werd vervolgens afgesloten met een rondleiding en een heerlijke lunch waarbij er voldoende ruimte was om met andere ondernemers in gesprek te gaan. 

De aftrap van de najaarsbijeenkomsten was bij manege Loenhorst in de regio Oost. De opkomst was, evenals de sfeer, uitstekend te noemen. Ook de tweede bijeenkomst, in een serie van vijf, bij manege Les Chevaux, was goed bezocht en verliep vergelijkbaar met de eerste.

   

De derde najaarsbijeenkomsten was bij Stoeterij Hackerom in de regio Zuid-Oost. Een kleine opkomst maar genoeg gezelschap om waardevolle ideeën en ervaringen met elkaar te delen. De opkomst bij de vierde bijeenkomst was daarentegen opmerkelijk groot. Deze bijeenkomst was bij RSC de Schimmelkroft in de regio Noord-West.

      

De laatste regiobijeenkomst vond plaats bij Horsecenter Pirouette en werd door maarliefst 40 FNRS-ondernemers bezocht. Als laatste kregen we een heerlijke lunch met tapas gerechten en een rondleiding. Horsecenter Pirouette hebben mechanisch Racewood paarden. Bekijk in de aftermovie hoe een ondernemer zijn vaardigheden op de simulator verbeterd.