Nieuws

Column Haike Blaauw: "Alleen sneller, samen verder!"


De titel van deze column; ‘Alleen sneller, samen verder’, is wat mij het meest is bijgebleven van de Hippische Ondernemerdag. Mocht je doel zijn om individueel sneller te gaan? Dan kun je voor een solitair ondernemerschap kiezen. Wil je verder komen? Dan heb je anderen nodig, zoals collega’s, je team of de FNRS. Tijdens het congres viel het mij op dat iedereen onwijs aan het genieten was van het weerzien van collega’s die elkaar lang niet meer persoonlijk hadden gesproken. 

Profielfoto van Haike Blaauw
23 september 2022 | 1 minuut lezen

De boeiende sprekers zetten de aanwezigen aan tot nadenken. Wat kun je met dit verhaal voor je eigen bedrijf? Dat was ook precies de bedoeling bij het selecteren van deze sprekers, inspireren en informeren. Om het 90-jarig bestaan alsnog te vieren hebben we besloten om het congres af te sluiten met een heerlijk diner en gezellige live muziek. Het was na de coronapandemie hoog tijd voor wat gezelligheid en saamhorigheid, want daar was de afgelopen jaren nauwelijks gelegenheid voor. 

Ook voor de FNRS breken er nieuwe tijden aan, want de wereld is in vele opzichten aan het veranderen en daar moeten we als branche rekening mee houden en op inspelen. De uitdagingen waar we voor staan vragen om een strategisch plan waarin, samen met ondernemers, keuzes worden gemaakt welke route we met z’n alle bewandelen. We gaan de komende tijd samen met het bestuur, ledenraad en leden, door middel van scenarioplanning een langetermijnvisie voor de hippische branche ontwikkelen. Zodra deze visie er is gaan we op individueel niveau met ieder FNRS lid overleggen welk scenario het beste past bij welke onderneming. Daarnaast gaan we kijken wat er gedaan moet worden om beter in te kunnen spelen op maatschappelijke en economische ontwikkelingen. 

Dit belangrijke project gaat ons samen verder brengen en zal helpen om de hippische onderneming van de toekomst te bouwen. Om dit goed te kunnen doen, hebben we ieders hulp straks nodig. Samen komen we immers veel verder!