Nieuws

De Hippische Ondernemer Dag en Horse Event groot succes!

De avond voor het tweede weekend van Horse Event was De Hippische Ondernemer Dag. Ondernemers druppelde enthousiast binnen en veel bekende kruisten, na een lange periode van elkaar niet gezien te hebben, weer elkaars pad. Er waren inspirerende sprekers zoals Guusje ter Horst, Annemarie van Gaal, Tom Coronel en Wilco van Rooijen. Elke spreker vertelde inspirerende verhalen met als thema; ze waren niet mogelijk zonder een winning team om hen heen. Tijdens deze avond is de Hippische Ondernemer van het Jaar 2022 en de publiekprijs bekend gemaakt. Lees hier wie de winnaars zijn geworden. De avond werd afgesloten met een heerlijk lopend buffet en een gezellige feestavond om het 90-jarig jubileum van de FNRS te vieren. 

Profielfoto van Lysanne Stoffer
20 september 2022 | 2 minuten lezen

De stand van de FNRS en KNHS stond, de volgende dag, tijdens het Horse Event Pro weekend volledig in het teken van ‘Partners in Paardrijden’. De vraag: ‘Welke route volg jij?’ stond centraal. Voor iedere bezoeker waren er verschillende activiteiten georganiseerd, waardoor er weer veel te beleven was in de FNRS-KNHS stand.

“Even Lachen!”

Om te beginnen was de vertrouwde photobooth weer aanwezig. Vorige week onder grote aandacht van de jeugdige bezoekers werd er ook dit weekend veel gebruik gemaakt van de populaire photobooth. Verschillende vriendinnengroepen, families en professionals kwamen drie leuke foto’s maken om thuis op de koelkast te plakken als herinnering van deze leuke dag. En natuurlijk de winactie was ook een grote trigger om de leukste foto te maken en te delen op social media. Door deze foto te delen op social media met #PartnersinPaardrijden #Agradi en #HE2022 maakte bezoekers kans op een Agradi-cheque van €250.

Dressuursimulator

De grootste publiekstrekker was de dressuursimulator van het Scalda Groen College. Er stond de hele dag door een lange rij mensen, jong en oud, om een “rondje” te mogen maken op de zwarte parel. Deze dressuursimulator maakte een uitgebreide meting wanneer een bezoeker een ritje maakte. Docenten van het Scalda Groen College namen vervolgens deze meting met de bezoeker door en gaven tips om thuis mee aan de slag te gaan. Er was zelfs een mevrouw die al 15 jaar geen paard meer heeft gereden, omdat ze niet meer durfde. Nadat ze op de dressuursimulator is gestapt heeft ze haar goede gevoel van het paardrijden weer teruggevonden

KNHS-juryleden 

Als laatste waren er twee KNHS-juryleden in de stand aanwezig. Iedere bezoeker kon een korte video van een stukje van een proef, een proefonderdeel of een bepaalde oefening laten zien aan de juryleden voor tips en advies. De KNHS-juryleden gaven direct mondeling tips waardoor er op een informele en leerzame manier feedback gegeven werd. De ruiters waren erg enthousiast en de juryleden hadden voldoende aanloop van ruiters van verschillende niveaus. Zo liet een jongeman op zaterdag, die de volgende dag een F4 proef mocht rijden, zijn eerder opgenomen rijvaardigheden zien aan het jury lid. Met de goede tips zou hij de volgende dag zijn proef rijden. Wij zijn benieuwd hoe het hem op de manege verging. 

‚Äč