Nieuws

Geslaagd eerste weekend Horse Event zit erop!

Afgelopen zaterdag 10 september opende Expo Haarlemmermeer voor jeugdige paardenfans de deuren. Kinderen stonden met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes  in een lange rij te popelen voor de deur om Horse Event te betreden. Smachtend om naar optredens van hun grote idolen, shows, demo’s, workshops en clinics te gaan. De stand van de FNRS-KNHS stond dit weekend vol met allerlei leuke en creatieve activiteiten voor de jeugd.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
12 september 2022 | 2 minuten lezen

“Say cheese!”

Toen de deuren ’s ochtends opende stroomde de stand gelijk vol met enthousiaste kinderen. De stand was helemaal ingericht in het thema Bixie&Friends. Er stond een photobooth waar iedereen met elkaar leuke foto’s kon maken. De photobooth was zo’n enorm succes dat er meerdere malen per dag een lange rij stond. Er was een hoek ingericht met allemaal accessoires om de foto zo creatief mogelijk te maken. Met de gemaakte foto kon je namelijk meedoen met een winactie. Door vervolgens de foto’s te delen op social media met de #BixieFriends, #Agradi en #HE2022, maakten de bezoekers kans op fantastische prijzen. De fotostrip kon mee naar huis als herinnering van deze leuke dag. Later deze week worden de winnaars via social media bekend gemaakt.

Kleurwedstrijd 

Ook de kleur- en zithoek was een groot succes. Hier konden kinderen (en ouders) even bijkomen van alle drukte door een prachtige kleurplaat te kleuren of te relaxen in de zithoek. Ze konden hun gegevens op de kleurplaat achterlaten en kans maken op een Bixie&Friends goodiebag. De wedstrijd werd serieus opgepakt en iedereen deed zijn uiterste best om de mooiste en kleurrijkste kleurplaat in te leveren. Aankomende week zullen de winnaars van de foto- en kleurplaten winactie bekend worden gemaakt.

Bixie en zijn vriendjes

Voor alle bezoekers waren er gave posters en het magazine van Bixie en al zijn vriendjes te verkrijgen. Een lach van oor tot oor kregen de kinderen toen ze hoorde dat ze een poster mochten uitzoeken en het magazine gratis mee naar huis mochten nemen. Als klapper op de vuurpijl was Bixie in levende lijve aanwezig om met alle bezoekers op de foto te gaan. Ook dit was een groot spektakel voor alle jeugdige paardenfans.

Tweede weekend Horse Event Pro 

Op zaterdag 17 en zondag 18 september staat de stand van de FNRS en KNHS in het teken van ‘Partners in Paardrijden’. Tijdens Horse Event Pro staat de vraag: ‘Welke route volg jij?’ centraal. Er zijn verschillende activiteiten voor iedere bezoeker in de stand. Net als in het eerste weekend staat er een photobooth waar alle bezoekers op de foto kunnen. Door deze foto te delen op social media met #PartnersinPaardrijden #Agradi en #HE2022 maak je bovendien ook nog eens kans op een Agradi-cheque van € 250.

Daarnaast zijn KNHS-juryleden in de stand aanwezig. Iedere bezoeker kan een korte video van een stukje van een proef, een proefonderdeel of een bepaalde oefening laten zien aan de juryleden voor tips en advies. Lees meer over hoe dit precies werkt op de website van de KNHS. Daarnaast staat er een dressuursimulator van het Scalda Groen College in de stand. Deze dressuursimulator maakt een uitgebreide meting wanneer een bezoeker een ritje maakt. Docenten van het Scalda Groen College nemen vervolgens deze meting met de bezoeker door en geven tips om thuis mee aan de slag te gaan.