Nieuws

Verkiezing van de hippische docent/instructeur van het jaar 2022

Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 4e keer de verkiezing van de Hippische Instructeur/Docent van het Jaar. Tijdens het KNHS instructeurscongres op zondag 17 september wordt de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. De verkiezing kan wederom op veel interesse uit het veld rekenen. Uit de vele aanmeldingen wordt door de vakjury de winnaar aangewezen. 

Profielfoto van Lysanne Stoffer
6 september 2022 | 1 minuut lezen

Wie wordt Hippische Docent/Instructeurs van het Jaar?

Deskundige en inspirerende hippische docenten en instructeurs zijn van essentieel belang voor onze sector. Het is de basis van kwaliteit van de paardensport. Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport beloond mag worden. Aan de hand van gestelde criteria worden de kandidaten beoordeeld. De jury bestaat uit: Johan Folmer – voormalig teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support en Adelinde Cornelissen – Olympische dressuurruiter en trainer. 

De voorgaande winnaars zijn alle drie instructeur bij een FNRS aangesloten bedrijf. De winnaars van voorgaande verkiezingen: Danielle Kok van Manege De Arckelhoeve, Antoinette Diks voormalig bedrijfsleider bij Manege Hillegersberg en Hester Bransen van Ruitergevoel inspireerde andere instructeurs en docenten om zich voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen. Veel ruiters en amazones plukken hier de vruchten van. 

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, een Wish instructieset alsmede een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.