Nieuws

Uitrol Bixie&Friends dit najaar

Dit najaar wordt de Bixie&Friends Ruiteropleiding verder uitgerold. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van een compleet pakket waarmee ruiters tot en met 12 jaar op een KNHS-vereniging of FNRS-manege kennis kunnen maken met het paardrijden en de verzorging van paarden en pony's.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
5 september 2022 | 1 minuut lezen

Paardrijden met Bixie&Friends

Aan de hand van het boek ‘Paardrijden met Bixie&Friends’ leren kinderen in theorie en praktijk alles van Bixie en zijn vrienden. Ook leren ze de basis van dressuur, voltige, springen en eventing. In het Bixie&Friends proevenboek staan dressuur-, voltige, spring- en eventingproeven. In het Bixie&Friends Ruiterpaspoort kunnen vorderingen worden bijgehouden door middel van een stempelpad. Instructeurs, sportaanbieders, juryleden en wedstrijdorganisaties worden dit najaar verder geïnformeerd en waar nodig bijgeschoold. 

Kennismaken met Bixie en zijn vriendjes op Horse Event

Op zaterdag 10 en zondag 11 september kan iedereen tijdens Horse Event alvast kennis maken met Bixie en zijn vriendjes. FNRS en KNHS hebben ene stand helemaal ingericht in het thema Bixie&Friends. In de stand staat een photobooth waar de jeugdige paardenfans, samen met hun ouders, vriendjes of vriendinnetjes, foto’s kunnen maken. Door vervolgens de foto’s te delen op social media met de #BixieFriends, #Agradi en #HE2022, maken bezoekers kans op fantastische prijzen. Ook de kleurhoek ontbreekt niet. Hier kunnen kinderen even bijkomen van alle drukte en een prachtige kleurplaat kleuren. Wanneer ze vervolgens hun gegevens op de kleurplaat achterlaten, maken ze kans op een Bixie&Friends goodiebag. Voor alle bezoekers zijn er gave posters van Bixie en al zijn vriendjes te krijgen. Tot slot is Bixie in de ochtenden in levende lijve aanwezig tijdens Horse Event om met alle bezoekers op de foto te gaan!