Nieuws

Met de juiste overeenkomst zorgeloos de vakantieperiode door

De vakantie periode is begonnen en dat betekent dat veel bedrijven te maken krijgen met klanten die een eenmalige buitenrit willen maken, op ruiterkamp gaan of gebruik willen maken van een  andere accommodatie om te trainen. Het is daarom van groot belang dat jij als ondernemer je klanten de juiste overeenkomst laat tekenen, ook wanneer zij geen vaste klant in jouw klantenbestand worden.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
18 juli 2022 | 1 minuut lezen

Overeenkomst eenmalige dienst

De overeenkomst eenmalige dienst wordt veel gebruikt in de zomer door bedrijven waar klanten eenmalig een dienst afnemen zoals een strandrit of een buitenrit. Maar ook voor andere diensten waarvoor geen andere overeenkomst, zoals een lesovereenkomst gemaakt wordt, kan deze overeenkomst gebruikt worden. In deze overeenkomst zijn vereenvoudigingen doorgevoerd waardoor de overeenkomst een stuk korter is geworden zonder concessies te doen aan kwaliteit. De overeenkomst is ook in het Engels te downloaden.

Download hier de overeenkomst eenmalige dienst

De overeenkomst ruiterkamp

Tijdens de zomerperiode worden er ook veel ruiterkampen georganiseerd. Wanneer een ruiter alleen bij jou komt rijden tijdens een ruiterkamp, dan kun je hiervoor een aparte overeenkomst gebruiken. De FNRS heeft een overeenkomst opgesteld waarmee je over meerdere diensten afspraken kunt maken, zoals verplichtingen, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van beide partijen.

Download hier de overeenkomst ruiterkamp

Overeenkomst gebruik faciliteiten

Veel ruiters gaan in hun vakantie op pad om zijn of haar paard te trainen op andere terrein. Naast de overeenkomst voor eenmalige dienst en ruiterkamp heeft de FNRS ook een overeenkomst gemaakt die hippische ondernemers beschermt bij het verhuren van de faciliteiten op de accommodatie, zoals een springtuin of crossterrein door een klant die het paard niet heeft gestald op de accommodatie. 

Download hier de overeenkomst gebruik faciliteiten