Nieuws

Column Demi Uijtewaal: Netwerken is ook werken

Het leek wel gister toen ik schreef dat we blij waren dat het er naar uitzag dat we weer evenementen mochten organiseren. Helaas kwam die belofte toentertijd niet uit en hebben we met z’n allen nog lang moeten wachten voordat we elkaar weer in grote groepen konden ontmoeten. Maar nu lijkt het er toch echt op dat het in september weer gaat gebeuren. In mijn ogen het evenement voor professionele hippische ondernemers die hun kennis willen blijven uitbreiden; De Hippische Ondernemer Dag.

30 juni 2022 | 2 minuten lezen

Vorige week organiseerde we met de FNRS weer het eerste Kijkje in de Keuken na de coronacrisis. Het overweldigende aantal FNRS-leden dat zich voor deze dag had opgegeven, laat wel zien dat mensen weer behoefte hebben om elkaar te ontmoeten en te spreken. Ook bij de FNRS zijn we weer blij dat we onze leden in grote groepen weer live kunnen ontmoeten in plaats van digitaal. Er wordt alweer druk gewerkt aan het programma voor het Kijkje in de Keuken in september en op 1 juli opent de inschrijving voor De Hippische Ondernemer Dag.

Structuur en patronen

De mens houdt over het algemeen van structuur en van eigen, vaste patronen. Het zit nou eenmaal in ons dat we daar graag mee werken en aan vasthouden. Dit kan er op de lange termijn voor zorgen dat je een tunnelvisie ontwikkelt op bepaalde zaken, omdat je wendt aan deze patronen, ze goed voor jou werken en de mensen om je heen ook aan jouw patronen beginnen te wennen en zich daar zelfs op aanpassen. Om te zorgen dat je niet jezelf niet blind blijft staren op deze gewoontes, is het van belang dat je als ondernemer af en toe je horizon gaat verbreden en uit deze patronen stapt. Dit kan op verschillende manieren, het is vooral belangrijk dat je er eentje uitkiest die bij jou past.

Horizon verbreden

In mijn ogen is het heel belangrijk dat je als ondernemer regelmatig naar bijeenkomsten en evenementen toegaat voor eigen ontwikkeling. Dit zeg ik niet alleen omdat ik zelf de organisatie hiervan erg leuk vind om te doen, maar ook omdat ik overtuigt ben van het positieve effect hiervan op het ondernemerschap. Sinds de maatregelen zijn komen te vervallen organiseert de FNRS weer regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten om de kennis van haar leden te verbreden. Daarnaast hebben we ook regelmatig bijeenkomsten waar, naast het overbrengen van kennis, uitgebreid de mogelijkheid is om te netwerken met andere ondernemers. Ik vind dit zelf altijd een heel belangrijk onderdeel van onze bijeenkomsten, omdat je met netwerken zoveel kunt leren van collega-ondernemers. In het woord netwerken zit niet voor niets het werkwoord ‘werken’ verwerkt. Het praten met elkaar over ervaringen en meningen, kan je als ondernemer ontzettend veel brengen.

The Winning Team

Daarom wil ik iedereen ook adviseren om regelmatig eens het erf af te komen. Ik snap dat de zekerheid van thuis en de drukte van het bedrijf, voelt als goede reden om thuis te blijven. Maar wanneer je soms een stap buiten je comfortzone maakt, kan dit je op de lange termijn veel opleveren. Het Kijkje in de Keuken en De Hippische Ondernemer Dag op 15 en 16 september zijn mooie momenten om dit eens te gaan ontdekken. Bij deze evenementen wordt kennis, leren, netwerken en gezelligheid optimaal gecombineerd.

Het thema voor het congres dit jaar is ‘The Winning Team’, want als we één ding hebben geleerd de afgelopen twee jaar, is het wel dat je samen sterker staat en verder komt. Privé, maar zeker ook op het ondernemersvlak. Uiteindelijk doe je het samen en zorgt een goed team dat het bedrijf blijft draaien. Werknemers, vrijwilligers, familie en vrienden, samen kom je verder. Tijdens dit congres vertellen bijzondere sprekers hun succesverhalen met één gemeenschappelijke factor; ze waren niet mogelijk zonder een winning team om hen heen.

Wij kunnen niet wachten om iedereen weer fysiek te ontmoeten. Hopelijk tot 15 en 16 september!

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop