Nieuws

Ruiterkamp organiseren? FNRS helpt met het Ruiterkampen Handboek!

De zomervakantie staat voor veel ruiters bijna op de stoep. Heb jij de ruiterkampen al georganiseerd? Zo niet, geen paniek, want de FNRS heeft voor jouw als ondernemer het FNRS Ruiterkampen Handboek geschreven. Er komt veel kijken bij het opzetten en organiseren van een ruiterkamp, dus het is wel belangrijk nu aan de slag te gaan. Met dit handboek willen wij jou informatie, richtlijnen en vooral inspirerende ideeën meegeven, zodat jij een origineel en interessant ruiterkamp kunt organiseren. Het is natuurlijk belangrijk dat jouw ruiters de leukste tijd van hun leven hebben, maar bovenal dat jij het organiseren ervan ook leuk vindt.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
10 juni 2022 | 2 minuten lezen

Organisatie 

Om de ruiterkampen goed te organiseren zijn er een aantal zaken waar jij  van tevoren al over na kunt denken en rekening mee moet houden. Wanneer je de inhoud en praktische details van het ruiterkamp al helder hebt, zorgt dit ervoor dat jij het ruiterkamp zo effectief mogelijk kunt promoten bij de doelgroep. Het is belangrijk om van te voren vast te stellen op welke doelgroep(en) je het ruiterkamp wil richten, welke prijs je gaat vragen, of  je in het bezit bent van de juiste vergunningen voor het organiseren van ruiterkampen en evenementen en ben je goed verzekerd? Allemaal voorbereidingen die in het handboek staan uitgeschreven, zodat jij het ruiterkamp zo effectief mogelijk organiseren.

Promotie 

Wanneer je het ruiterkamp uitgedacht hebt, is het belangrijk om het kamp onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Met de promotie van het ruiterkamp kunt je veel verschillende kanten op. Met online communicatiemiddelen kun je bijvoorbeeld veel mensen bereiken op een relatief simpele manier. Jij kunt de promotie op verschillende manieren aanpakken. In het handboek staan de volgende manieren van promotie uitgeschreven: 

•    Social media
•    Folders/flyers
•    Marktplaats
•    YouTube
•    Website
•    Ponykampgids.nl en kidsproof.nl
•    Tijdschriften
•    Draaiboeken

Tijdens het kamp

In het handboek staan onwijs veel ideeën voor activiteiten die jij met en zonder paard kunt organiseren tijdens het ruiterkamp. Om jouw kamp nog interessanter te maken kun je er ook voor kiezen om met de ruiters naar een professional te gaan. Dit kan natuurlijk een professional zijn op verschillende vakgebieden, denk aan: dierenarts, springstal, fokker of hengstenstation. Als laatste kan je ook op bezoek bij een andere manege.  Om de ‘paardenvisie’ van de ruiters te verbreden is het altijd leuk om naar andere maneges te gaan. Ze kunnen dan zien hoe het eraan toe gaat op een ander bedrijf. Naast een hoofdstuk tijdens het kamp, hebben we ook een hoofdstuk uitgeschreven met tips voor wanneer het kamp is afgelopen. 

Belangrijke zaken 

In het hoofdstuk ‘waar moet u nog meer aan denken’, in het handboek, krijg je tips over de belangrijke zaken die je voor een ruiterkamp geregeld moet hebben. Denk aan de AVG en privacyregels. Voor, tijdens en na het kamp krijg je veel te maken met deze persoonsgegevens en het kan zo zijn dat je een keer een foto wil plaatsen op Social media. Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan. Daarnaast hebben kinderen tegenwoordig al vroeg een telefoon die ze de hele dag bij zich dragen. De vraag is hoe jij hier het beste mee om kunt gaan. In het handboek omschrijven we belangrijke punten m.b.t. privacy en omgang met telefoons. 

Documenten

Er zijn verschillende documenten die je kunt gebruiken voor het organiseren van jouw ruiterkamp(en). Onderstaande kun je downloaden op onze website.
•    Ruiterkampovereenkomst;
•    Ongevallenregistratieformulieren in het Nederlands en Engels;
•    Lesovereenkomsten in het Nederlands, Engels en Duits;
•    Huisregels in het Nederlands en Engels;
•    Rijbaanregels in het Nederlands en Engels;
•    Regels voor het buitenrijden in het Nederlands en Engels.

Wanneer je  goede toevoegingen hebt voor het handboek dan horen wij dat graag. Het handboek kan altijd aangevuld worden met nieuwe ideeën. Wij staan altijd open voor aanpassingen, toevoegingen en opmerkingen. Neem hiervoor contact met ons op via ondernemersdesk@fnrs.nl.