Nieuws

FNRS Opfokbijeenkomst

Profielfoto van Suzanne Hoff
1 oktober 2019 | 1 minuut lezen

De zomer is  voorbij en de eerste veulentjes zijn alweer afgespeend en staan inmiddels tussen leeftijdsgenootjes bij uw op het bedrijf. Het houden van veulens en paarden in de eerste jaren van hun leven is een bijzondere gebeurtenis en hier komen dan ook andere zaken bij kijken dan bij bijvoorbeeld het houden van volwassen paarden. Voor alle FNRS-bedrijven die zich bezighouden met opfok binnen hun bedrijf organiseert de FNRS weer de Opfokbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaatst op donderdagavond 24 oktober bij Verboon VOF in Schipluiden.  

Tijdens de vorige bijeenkomst is naar voren gekomen dat er veel behoefte is aan een softwareprogramma dat aansluit bij de wensen van de opfokbedrijven en hulp aan het berekenen van een correcte kostprijs om een gezonde ‘verkoopprijs’ te kunnen bepalen. Aan de hand van deze opmerkingen hebben we ook weer een interessant programma voor deze editie voor u samengesteld. FNRS-partner Horse Manager zal langskomen om u te vertellen over de mogelijkheden van het softwareprogramma dat zij aanbieden. Zij zullen u vertellen hoe het softwareprogramma u kan helpen bij de administratie en registratie van uw paarden. Daarnaast zullen we tijdens de bijeenkomst ingaan op het berekenen van de kostprijs van een paard in de opfok. Uiteraard is ook tijdens deze bijeenkomst weer ruimte om andere zaken te bespreken en een agenda voor de volgende bijeenkomst op te stellen. We sluiten af met een rondleiding op de locatie Verboon VOF en een gezellige borrel.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

18.00 – 19.00 uur: Diner
19.00 – 20.00 uur: Uitleg bedrijfssoftware door Horse Manager
20.00 – 20.30 uur: Kostprijs van een paard in de opfok
20.30 – 21.00 uur: Wat verder ter tafel komt
Vanaf 21.00: Rondleiding Verboon VOF & borrel

De bijeenkomst zelf is gratis voor FNRS leden, wilt u gezellig bij het diner aanwezig zijn? De kosten hiervoor bedragen €13,- p.p. Wilt u zich graag aanmelden voor deze bijeenkomst, klik dan hier.