Nieuws

Heb jij alles overzichtelijk? Controleer het met de FNRS-bedrijvenchecklist!

Als hippisch ondernemer heb je het druk. De dagelijkse gang van zaken op het bedrijf houden je meer dan bezig en zorgen er voor dat je eigenlijk nooit tijd over hebt.

Er zijn veel zaken die je als ondernemer regelmatig moet controleren of onderhouden. Denk hierbij aan wettelijke verplichtingen, onderhoud van de accommodatie, maar ook personeelszaken.  Het is handig dat je een duidelijk overzicht hebt van de te controleren punten, zodat je niet iets kunt vergeten of te laat mee aan de slag gaat.

Profielfoto van Liona Schipper
5 mei 2022 | 1 minuut lezen

FNRS-bedrijvenchecklist

Om onze ondernemers een handje op weg te helpen, heeft de FNRS een FNRS-bedrijvenchecklist opgesteld. De checklist is ontwikkeld om ondernemers overzicht te bieden in alle zaken die op jaarlijkse basis terugkomen en gecontroleerd/bijgewerkt moeten worden. Het document is opgebouwd uit vier tabbladen. Deze bestaan uit:

  1. Een korte uitleg over de werking van het document.
  2. Punten die wettelijk verplicht zijn op het bedrijf (denk hierbij aan RI&E, EHBO-cursus, NEN- keuring, brandpreventie).
  3. Punten die de FNRS adviseert om jaarlijks te controleren/bij te werken (denk aan APK van machines, kostprijscalculatie, subsidiecheck, bedrijfsuitje).
  4. De mogelijkheid om een eigen checklist te maken. Dit kan een combinatie zijn van punten die al op eerdere tabbladen benoemd zijn en eigen toevoegingen.

Per checklist heeft de ondernemer de mogelijkheid om een volgende checkdatum toe te voegen en een naam van de verantwoordelijke. Per punt is er een korte uitleg toegevoegd en bij de meeste punten kun je ook doorklikken voor meer informatie of advies.

De checklist ‘wettelijk verplicht’ en ‘FNRS-advies’ zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, namelijk: accommodatie, personeel, kantoorzaken, veiligheid en extra’s.  Het kan uiteraard zo zijn dat niet elk kopje voor ieder bedrijf van toepassing is. Bekijk dus goed welke onderwerpen van toepassing zijn voor jouw situatie en welke punten je eventueel nog extra wilt toevoegen.

Door het gebruik van de jaarlijkse checklist heb je als ondernemer veel eenvoudiger inzichtelijk waar je op moet letten. Het scheelt je tijd en zorgt ervoor dat je nooit meer te laat bent met het controleren van bepaalde zaken. De checklist is gratis beschikbaar voor FNRS-leden en te downloaden via onze website.

Download de FNRS-bedrijvenchecklist