Nieuws

#Ditdoetpaardrijden – actrice én paardenliefhebber Gioia Parijs vertelt haar verhaal

Meer dan de helft van Nederland weet (nog) weinig over paarden als hobby en sport. Jammer, want de band tussen paard en mens is uniek. Voor velen heeft het iets magisch. Op een paardenrug vindt een uitzonderlijke samenwerking plaats. Samen trainen voor een wedstrijd, samen de natuur in of samen die ene sprong wagen. Aan heel Nederland willen wij laten zien hoe mooi de omgang met paarden en het paardrijden is.

Profielfoto van Lysanne Stoffer
Lysanne Stoffer
11 april 2022 | 1 minuut lezen

#ditdoetpaardrijden

Paarden zijn goed voor mensen en mensen zijn goed voor paarden, paardenliefhebbers weten dat, maar dat weet niet iedereen. Actiegroeperingen en politieke partijen schetsen regelmatig een negatief beeld over de paardensport. Daardoor krijgen Nederlanders die nog niets weten van paardrijden een verkeerd beeld. Om het tij te keren en Nederland te laten zien wat paardrijden echt doet, zijn de KNHS en de FNRS de campagne Dit doet paardrijden gestart. De campagne roept alle paardenliefhebbers op om op social media te laten zien hoe mooi paardrijden is en wat paarden met je doen, hoe klein of groot maakt niet uit, door de hashtag #ditdoetpaardrijden te gebruiken. 

“Bij de paarden ben ik helemaal mezelf”

Gioia Parijs is bekend van verschillende musicals en als actrice van o.a. De Zomer van Zoë. Naast haar drukke leven als actrice en zangeres geniet zij enorm van paarden en paardrijden. Gioia: “Bij de paarden ben ik helemaal mezelf. Op de manege kan ik ontspannen en genieten van de paarden.”

Gioia laat in een video zien hoe zij haar drukke zang- en acteercarrière combineert met paardrijden. En hoe zij dan bij de paarden helemaal zichzelf kan zijn.

Bekijk de video

We roepen alle paardenliefhebbers van Nederland op om net als Gioia Parijs te laten zien wat paardrijden met hen doet door de #ditdoetpaardrijden te gebruiken in hun social media posts.