Nieuws

Geen verkoop van paarden aan Rusland

De Europese Unie heeft verschillende sancties ingesteld tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor ondernemers die zakendoen met dit land. Recentelijk is daar een sanctie bijgekomen die ook gevolgen heeft voor de verkoop van paarden.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
28 maart 2022 | 1 minuut lezen

In het Publicatieblad van de Europese Unie van 15 maart, de Staatscourant van Europa, staat gepubliceerd dat luxe artikelen, waaronder dus paarden, niet meer mogen worden verkocht aan rechts- of natuurlijke personen in Rusland. Dit verbod is per direct ingegaan.

De sanctie stelt dat het verboden is om luxegoederen als vermeld in bijlage XVIII direct of indirect te verkopen, leveren, over te dragen aan of uit te voeren aan natuurlijke personen, rechtspersonen, entiteiten of lichamen in Rusland of voor gebruik in Rusland.

Lees hier de officiële publicatie inclusief bijlage.

Informatie voor ondernemers

Doe je zaken in Oekraïne of Rusland? Op deze pagina van RVO vind je informatie voor ondernemers die te maken hebben met deze situatie. Er is actuele sanctie-informatie te vinden, vragen & antwoorden en gratis advies: https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/oekraine-en-rusland

Dit bericht is op 18 maart j.l. geplaatst op de website van de Sectorraad Paarden