Nieuws

De Open Manegedagen komen er weer aan!

Na het succes van de afgelopen edities van de Open Manegedagen is er in 2020 weer een nieuwe editie. Tussen 18 en 27 september 2020 kan heel Nederland een kijkje nemen bij verschillende manegebedrijven.

26 februari 2020 | 2 minuten lezen

Door diverse activiteiten zoals informatieroutes en spelletjes is het voor jong en oud interessant om een manegebedrijf in de buurt te bezoeken. Wilt u uw manegebedrijf ook tijdens deze dagen openstellen voor het publiek? Door aan te sluiten bij de Open Manegedagen 2020 profiteert u van het complete campagnepakket die de FNRS en KNHS hebben samengesteld.

Open dagen in 2019 een groot succes

In 2019 deden ongeveer 120 bedrijven mee aan de Open Manegedagen. Het was een groot succes en door het hele land werden manegebedrijven druk bezocht. Door het leuke Open Manegedagenpakket konden ondernemers eenvoudig een gevarieerd programma samenstellen voor de bezoekers. De reacties van de bezoekers waren enthousiast. Vanuit de FNRS en KNHS werd een outfit van Harry’s Horse en een ‘Jaar gratis paardrijden’ verloot. Bezoekers deelden massaal hun origineelste foto van hun bezoek aan een van de opengestelde maneges.

“De Open Manegedagen hebben ons meer bekendheid gegeven”

Carola Balemans van Ruitersportcentrum Balemans nam met haar manegebedrijf in 2018 en 2019 deel aan de Open Manegedagen:

“Wij vinden het heel erg leuk om mee te doen. We waren het eerste jaar net gestart en het heeft ons wel wat meer bekendheid gegeven. Mensen weten ons nu beter te vinden. Het pakket is super leuk, heel interactief. We kleden het zelf nog wat aan en doen de spelletjes in een partytent. In de binnenrijbaan doen we ponyrijden en rondleidingen, zoals het vanuit de Open Manegedagen wordt aangegeven in het draaiboek. We houden ons altijd wel goed aan het draaiboek van de Open Manegedagen. We willen tijdens de open dag mensen informeren over de paardensport.”

Iris Mensink van Ruitersportcentrum Zeewolde heeft met haar manegebedrijf ook in 2018 en 2019 deelgenomen aan de Open Manegedagen: “Afgelopen jaar hebben wij meegedaan met de Open Manegedagen en het was een feestelijke dag. Het pakket vereenvoudigt de organisatie. Door middel van het promotiemateriaal en de acties die er landelijk aan gekoppeld worden heb je automatisch meer bekendheid. Het was dan ook een drukke dag. De aankleding uit het pakket geeft de open dag de extra sfeer die je op je terrein wilt hebben tijdens zo’n gezellige dag.”

Open Manegedagen 2020

Ook in 2020 zetten we de landelijke campagne weer in om Nederland kennis te laten maken met de paardenwereld. De boodschap voor dit jaar is ‘Welkom op de manege’ om hiermee iedereen uit te nodigen eens een kijkje te komen nemen op een FNRS-manege. We passen het pakket aan door meer informatieve middelen toe te voegen. Zo kunt u een poster vinden over het rantsoen van paarden, kunnen bezoekers meer lezen over de verzorging van een paard en kunt u ze spelenderwijs leren hoe wij lichaamsdelen van een paard noemen. Op die manier geven wij u handvatten om bezoekers meer informatie te geven over de paarden, paardenwelzijn en de paardenwereld. Voor de jongste bezoekers zitten er uiteraard een aantal leuke spelletjes in het pakket.

Daarnaast vindt u ook bekende onderdelen terug in het pakket zoals de online advertentie, de aankondigingsposters en de ballonnen. Deze kleden uw accommodatie weer feestelijk aan tijdens de open dag!

Inschrijven voor Open Manegedagen 2020

De campagne Open Manegedagen vindt plaats van 18 tot 27 september 2020. Dit is tegelijk met de nationale campagne Nationale Sportweek van NOC*NSF. Wilt u uw manegebedrijf ook tijdens deze dagen openstellen voor het publiek? Door aan te sluiten bij de Open Manegedagen 2020 profiteert u van het complete campagnepakket die de FNRS en KNHS hebben samengesteld.

In maart ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor dit jaar en kunt u zich inschrijven. Dit jaar is er één pakket dat iedereen compleet ontvangt. Daarnaast zijn er online onderdelen die u kunt downloaden. Eind juni sturen we de pakketten naar alle deelnemende bedrijven op zodat de voorbereidingen op tijd getroffen kunnen worden.

Open samen met ruim honderd andere bedrijven uw deuren om Nederland kennis te laten maken met onze mooie paarden(sport).

Lid worden?FNRS bedrijven