Nieuws

Column van een ondernemer: “Als ondernemer vind ik belangrijk om mee te kunnen denken en praten over plannen voor de hippische sector”

Samen met mijn twee zussen en mijn broer run ik het RSC De Meiden van Haarman in Laren. We zijn een veelzijdig ruitersportcentrum voor jong en oud. Als ondernemer vind ik het belangrijk om mee te kunnen denken en praten over plannen voor de hippische sector. Toen ik een aantal jaren geleden gevraagd werd voor het Platform Hippische Ondernemers hoefde ik dan ook niet lang na te denken en sindsdien neem ik dan ook vol enthousiasme deel aan de vergaderingen.

28 januari 2022 | 1 minuut lezen

Platform Hippische Ondernemers

Het Platform Hippische Ondernemers zorgt voor een betere samenwerking tussen de KNHS en de FNRS. Wij denken mee over de plannen van de KNHS en proberen deze te vertalen naar de FNRS bedrijven. Een ander belangrijk punt is dat ik het aanspreekpunt ben van de ondernemers. Zitten zij ergens mee of lopen zij ergens tegenaan dan kan men contact opnemen met mij en zet ik het door naar de FNRS en/of KNHS.

Nieuwe deuren openen

Ik ben er van overtuigd dat sport en recreatie heel goed samen kunnen gaan in de paardensector en dat het elkaar positief kan aanvullen. Ons bedrijf is daar een mooi voorbeeld van. Uiteindelijk hebben wij allemaal dezelfde liefhebberij voor de dieren. Daarom vind ik het heel belangrijk dat dit altijd voorop blijft staan. Door zowel starters als gevorderden, ook die met een eigen paard,  bewust te maken hoe om te gaan met hun edele viervoeter en het berijden daarvan, krijg je in mijn ogen een nog betere beleving van de sport en hobby. Er komen in Nederland steeds meer mensen met paarden en de van oudsher echte paardenmensen verdwijnen langzaamaan. Dit hoeft niet perse negatief te zijn, het kan juist ook weer oude gewoonten doorbreken en nieuwe openen. De taak van ons als professionals en ondernemers is dan ook het goed communiceren en informeren van deze grote groep paardenliefhebbers.

Nieuwe ontwikkelingen

De ontwikkelingen in de paardensector zijn positief. Paardenwelzijn staat bij steeds meer bedrijven hoog in het vaandel. Denk daarbij o.a. aan goed passende zadels, jaarlijkse tandartsbehandeling en ruiterfit lessen. Ook op sportief gebied zijn er volop ontwikkelingen. Zo biedt de Ruiteropleiding een leuke en uitdagende leerlijn aan waar je je als ruiter goed kunt ontwikkelen. Je begint bij de Bixie & Friends en kunt via de F-proeven doorstromen naar de L2 dressuur of B springen.  Door mijn ogen en oren open te houden en kritisch te blijven kijken naar mijzelf en de sector, probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ik ben nog jong en zit vol met leuke ideeën en ontwikkelingen en hoop dit via het platform werkbaar te krijgen in de sector.

Hilde Nijhof, eigenaresse RSC Meiden van Haarman

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop