Nieuws

Innovaties in de hippische sector

Met het veranderen van de maatschappij verschuiven de perspectieven voor de paardensport en de business daaromheen. Door een steeds sneller en ingrijpender veranderende omgeving is innovatie van groot belang. De hippische sector is op dit moment nog niet vooruitziend en wendbaar genoeg om hierin tijdig bij te sturen. Om de toegevoegde waarde van de paardensport voor maatschappij en economie te kunnen behouden is innovatie noodzakelijk. Het bestaande tijdig loslaten en het nieuwe met overtuiging omarmen blijkt op dit moment in de hippische sector moeilijk, daarom is het van belang dat dit gestimuleerd wordt.

17 februari 2020 | 2 minuten lezen

Dutch Masters Innovation – vrijdag 13 maart 2020

Technologie wordt steeds belangrijker, binnen onze samenleving. Er zijn al veel ontwikkelingen binnen, bijvoorbeeld de zorg en huisvesting van onszelf, maar binnen de hippische sector wordt de technologie nu pas een item. Ook welzijn is een zeer belangrijk item binnen de hippische sector. De laatste jaren wordt er vanuit de maatschappij en de politiek steeds kritischer gekeken naar de hippische sector. Voor de paardensport is het belangrijk dat er maatschappelijk draagvlag is, dit kan alleen door een positief beeld neer te zetten. Op sommige gebieden vraagt dat om investeringen en veranderingen.

FNRS in jurypanel: "professionaliteit sector verbeteren"

Op 13 maart 2020 vindt, tijdens The Dutch Masters, de tweede editie van het Dutch Masters Innovation seminar plaats. Op deze dag staan de ontwikkelingen in de hippische sector centraal. Tijdens dit seminar wordt het Dutch Masters Innovation award uitgereikt. Haike Blaauw, directeur van de FNRS, neemt plaats in het jurypanel. Haike is vanuit zijn rol als directeur van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) verheugd te zijn benaderd als jurylid voor de Dutch Masters Innovation Awards 2020. Hij komt van origine uit de hotelbranche. Hij is nog met regelmaat gastdocent en examinator bij de Hogere Hotelschool in Maastricht. Hij heeft door deze roots veel ervaring met het verbeteren van kwaliteit en dienstverlening. Hij rijdt al meer dan dertig jaar paard en behartigt vanuit de FNRS de belangen van hippische ondernemers in Nederland.

“Als jurylid bij de Dutch Masters Innovation bekijk ik de voorgestelde innovaties vanuit ondernemers oogpunt. Kan een hippische ondernemer zijn bedrijfsvoering of de sport hiermee efficiënter en toekomstbestendig inrichten? Door continue te vernieuwen verbetert de professionaliteit van onze sector. Het paard en welzijn horen daarbij wel centraal te staan. Deze award is een prachtige stimulans voor hippische ondernemers om hun nieuwe ideeën versneld te concretiseren en hiermee hun ambitie waar te maken.”

Kom naar de Dutch Masters Innovation

Ben jij benieuwd naar de nieuwste innovaties in de hippische sector? Meld je dan snel aan via www.dutchmastersinnovation.com/seminar/. Aanmelden is gratis!

Lid worden?FNRS-bedrijven