Nieuws

“Sportavondklok slecht voor de volksgezondheid”

26 november 2021 | 1 minuut lezen

Het voornemen van het kabinet om, op topsport na, alle sport vanaf 17.00 uur te verbieden lijkt het Platform Ondernemende Sportaanbieders geen goed plan. Sport is naar ons oordeel onderdeel van de oplossing in plaats van een probleem voor de volksgezondheid. Als iets bewezen is tijdens de coronacrisis dan is het wel dat sport en bewegen van essentieel belang is voor een vitale samenleving.


Wanneer er besloten zou worden om sport te verbieden van 17.00 uur dan zal een groot deel van de bevolking niet langer terecht kunnen bij hun sportaccommodatie en wordt men gedwongen om te stoppen met sporten. Daarmee worden zowel ondernemers als sportclubs verder in het nauw gedreven want sinds de start van deze crisis er is al sprake van een aanzienlijke afname van de sportparticipatie. Het Platform Ondernemende Sportaanbieders roept het kabinet op om af te zien van deze voorgenomen sportavondklok om daarmee te voorkomen dat een groot deel van de bevolking gaat stoppen met sporten bij hun favoriete sportclub of sportbedrijf.

Het platform ondernemende sportaanbieders verenigt ruim 6.000 ondernemende sportaanbieders die met ca 100.000 medewerkers bijna 7 miljoen mensen laten sporten en bewegen. FNRS is lid van het platform ondernemende sportaanbieders.

Lid worden?FNRS-bedrijven