Nieuws

Controleer de veiligheid binnen uw bedrijf

13 februari 2020 | 1 minuut lezen

Dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij de FNRS hoeven wij u niet te vertellen, een van de kernwaardes van de FNRS is ten slotte veiligheid. Daarom zijn alle FNRS-leden zijn in het bezit van het Veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport. Natuurlijk wilt u, dat naast uw ruiters, ook uw overige klanten en personeel verzekerd is van een veilige omgeving.

FNRS-leden kunnen via de Stigas gratis hun Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) in vullen. Met dit document wordt het voor hippische ondernemers duidelijk waar de mogelijke gevaren binnen hun bedrijf liggen en waar het bedrijf nog verbeterpunten kan behalen. Deze RI&E is volledig aangepast op de hippische sector. Wanneer er een ongeval plaatsvindt binnen het bedrijf, zal de arbodienst ook altijd vragen naar dit document.

De RI&E dient om de vier jaar vernieuwd te worden. Echter verandert er in de tussentijd een hoop bij bedrijven. Daarom is het altijd handig om tussentijds te controleren of de veiligheid op uw bedrijf nog gewaarborgd is. Dit kunt u doen door de RI&E er bij te pakken en de punten voor uzelf nogmaals door te lopen. Een andere opties is de Veiligheidscheck van Stigas. Met deze check controleert u online hoe het gesteld is met de veiligheid op uw bedrijf. De check is afgestemd op de hippische sector en bestaat dus uit verschillende punten die relevant zijn voor uw hippische onderneming.  Er zijn korte vragen opgenomen over o.a. de veiligheid van de paardentrailer, harnachement, blusmiddelen, stapmolen en het gebruik van ladders.

Via http://veiligheidscheck.stigas.nl/ kunt u de check invullen.

Heeft u een preventiemedewerker op uw bedrijf? Of denkt u eraan om er eentje aan te stellen? Dan is het goed dat u weet wat hier allemaal bij komt kijken. De Stigas beschikt over een gebruiksvriendelijk instrument waarmee u eenvoudig inzicht krijgt in welke verantwoordelijkheden een preventiemedewerker heeft, wat er in de wet staat over preventiemedewerkers en welke risico’s erbij komen kijken. U kut het instrument online invullen via https://preventiemedewerker.stigas.nl/.

Lid worden?FNRS-bedrijven