Nieuws

Eerste borden uitgereikt

Afgelopen week zijn de eerste nieuwe gevelborden van de FRNS uitgereikt. Vijf leden hadden de eer om de eerste borden met de vernieuwde merkuitstraling in ontvangst te nemen. Met het nieuwe FNRS-bord kunnen leden duidelijker maken waar zij op hun bedrijf voor staan, namelijk: kwaliteit, veiligheid en welzijn.

20 februari 2020 | 3 minuten lezen

Nationaal Hippisch Centrum

Theo Fledderus, directeur van de KNHS ontving namens het Nationaal Hippisch Centrum het nieuwe bord uit handen van FNRS-directeur Haike Blaauw. Theo: “In de paardensport hebben wij kwaliteit, veiligheid en welzijn hoog in het vaandel staan. Ik ben er trots op dat we dit als een van de eerste met het nieuwe gevelbord aan bezoekers en gebruikers van onze locatie kunnen laten zien. Met het kwaliteitsmerk van de FNRS kunnen bedrijven duidelijk een onderscheid maken. Gezamenlijk willen wij de paardensport verder brengen. De samenwerking is verlengt en ons gezamenlijke belang dragen we mede hierdoor ook uit. Wij staan voor kwaliteit door onder andere de ontwikkeling van ruiter- en instructeursopleidingen. Veiligheid hebben we goed gewaarborgd en welzijn heeft continue onze meeste aandacht.

Het nieuwe gevelbord gaat voor de FNRS zeker onderscheidend werken. Ruiters en paardeneigenaren zullen zich bewust worden dat een ondernemer gericht bezig is met deze waarden.”

Academy Bartels

Academy Bartels is al meer dan 20 jaar aangesloten bij de FNRS. Drie generaties van de familie Bartels namen deze week gezamenlijk het nieuwe gevelbord in ontvangst. Gijs Bartels: “Wij zien de meerwaarde van belangenbehartiging in en samenwerken zit in ons DNA. Daarom zijn wij blij aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie die ons een netwerk verschaft waar we als ondernemer écht iets aan hebben. We doen veel kennis op bij de diverse FNRS-bijeenkomsten. Er zijn aparte bijeenkomsten voor Instructie, Sport en Trainingsstallen (IST) waar wij veel aan hebben.

Met het nieuwe gevelbord kunnen we aan alle bezoekers van Academy Bartels tonen dat we aangesloten zijn bij een sterke brancheorganisatie. Wij hebben een Engelstalig bord gekregen waar de waarden van de FNRS Quality, Safety en Welfare ook voor onze internationale gasten goed te begrijpen zijn.”

Manege Oostmoer

Henk Kieviet Junior en Henk Kieviet namen als FNRS-ambassadeurs bij Manege Oostmoer in het Zuid-Hollandse Stad aan ’t Haringvliet het nieuwe gevelbord in ontvangst. Henk Jr.: “Het nieuwe gevelbord is prachtig passend bij wat wij als manegehouders willen uitstralen. Het geeft duidelijk weer waar onze accommodatie aan voldoet door de vermelding van de woorden kwaliteit, veiligheid en welzijn. Wij kunnen hiermee veel beter laten zien en uitleggen waar wij voor staan. De vorm van het schild maakt het des te krachtiger. Ook het paard past veel beter bij het doel wat wij allemaal willen nastreven.”

Manege Den Toom

Familie den Toom is al vanaf de eerste jaren van de FNRS met Manege Den Toom aangesloten bij de organisatie. Theo den Toom: “Wij zijn al jaren lid van de FNRS en hebben in de loop der jaren dan ook al een aantal gevelborden van de FNRS verzameld. Het is mooi om de ontwikkeling van de FNRS als organisatie te zien, maar ook de gevelborden stralen deze ontwikkeling uit. Het nieuwe gevelbord van de FNRS is ook weer goed over nagedacht. Het is niet teveel veranderd in vergelijking met het vorige bord, maar het is in alle opzichten wel verbeterd. Vooral de vorm van het bord spreekt ons erg aan. Het schild staat als bescherming voor zowel de ruiter, als de ondernemer. Wanneer je als ondernemer aangesloten bent bij de FNRS of als ruiter rijdt op een FNRS bedrijf kun je rekenen op de FNRS.”

Manege De Delft

Ron van Eerden van Hippisch Centrum de Delft is benoemd tot erelid van de FNRS en dat is niet voor niets: “Ik ben een FNRS-man in hart en nieren. Voor mij is het blauwe gevoel van de FNRS erg belangrijk en ik ben daarom ook blij dat de kleur blauw niet verdwenen is in de nieuwe huisstijl van de FNRS. Met het nieuwe gevelbord komen de sterren te vervallen op de gevel, maar dit is niet erg want hierdoor staan alle FNRS-bedrijven zichtbaar voor hetzelfde kwaliteitsniveau. Wij hebben hiervoor een certificaat in de plaats gekregen en dit is prima. De drie kernwaardes van de FNRS staan duidelijk op het nieuwe gevelbord; kwaliteit, veiligheid en welzijn. Dat zijn de drie woorden die ons als FNRS-bedrijven verbindt en waar het om gaat bij het runnen van een hippische accommodatie. Zo is het voor iedereen veel duidelijker wat ze bij FNRS bedrijven-kunnen verwachten.”

Komende weken gaan alle medewerkers op pad om alle leden de nieuwe gevelborden te overhandigen. Hieraan is een leuke winactie voor ruiters en paardeneigenaren verbonden. 

Lid worden?FNRS bedrijven