Nieuws

Corona-update: coronatoegangsbewijs zorgt voor onrust

De nieuwe maatregel die demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge gisteravond bekend maakten, zorgt voor veel onbegrip in de sportwereld. Ook in de hippische sector is onrust ontstaan over de aankondiging van de verzwaring van de maatregelen, waaronder het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
3 november 2021 | 1 minuut lezen

FNRS en KNHS zijn bezorgd over deze ontwikkeling. De sport moet toegankelijk blijven voor iedereen zodat Nederland gezond en vitaal blijft. We beseffen ook dat met het controleren van een coronatoegangsbewijs de sportsector wél open mag blijven. We doen een stap terug, maar paardrijden is nog steeds mogelijk. De uitvoerbaarheid van de maatregel lijkt echter in de hippische branche ingewikkeld. Er is bijvoorbeeld geen personeel beschikbaar, of op korte termijn te organiseren, om de controles uit te voeren.

Ondernemende sporters uiten grote zorgen

Op dit moment is er nog veel onduidelijk naar aanleiding van de persconferentie. De Tweede Kamer moet deze maatregelen nog definitief goedkeuren en de FNRS en KNHS zullen, vertegenwoordigd door het POS, NOC*NSF en de SRP, al het mogelijke doen om paardrijden voor iedereen toegankelijk te houden. Vanuit het POS is een statement naar het ministerie gestuurd, waarin de ondernemende sportbranche namens 13.000 ondernemers hun grote zorgen uit.

Wij krijgen veel vragen over de praktische toepasbaarheid van deze nieuwe maatregel in de hippische sector. Het POS, NOC*NSF en de partijen van de SRP proberen daar zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. Zodra er meer bekend is komen we met een update.

Online bijeenkomst coronatoegangsbewijs

We begrijpen dat deze nieuwe maatregelen veel praktische vragen oproepen. Op donderdag 4 november organiseert de FNRS twee online bijeenkomsten voor haar leden om hier met elkaar over te praten.

Klik op een van onderstaande links om aan te melden voor één van deze bijeenkomsten.

Aanmelden 10.30 uur

Aanmelden 13.00 uur

Bijlagen