Nieuws

Column van een ondernemer: "Paardrijden is geen sport"

Voor degene die dit zegt, waarschijnlijk mensen die zelf niet paardrijden, een waarheid als een koe. Voor degene die wel paardrijden, is zo’n uitspraak heel frustrerend en onterecht. Als paardrijden geen sport is, waarom zijn er dan zoveel mensen actief bezig met paarden. Is deze stelling niet te kort door de bocht? We zullen als paardenliefhebbers en ondernemers flink ons best moeten gaan doen om onze mooie paardenwereld te promoten.

24 september 2021 | 1 minuut lezen

Een tijd geleden heb ik me voorgenomen om niet af te blijven wachten wat de publieke opinie van ons denkt. Ik ben gaan onderzoeken hoe we onze paardenbranche positief kunnen weergeven en ons bedrijf kunnen promoten. Mijn conclusie was dat we dit het beste kunnen bereiken door onze deuren wagenwijd te openen.

Steeds vaker online

Waar vroeger de krant, advertenties en een tiptop website essentieel waren voor je bedrijf, is dit naar mijn mening momenteel niet meer voldoende. De jeugd loopt met een telefoon aan hun hand geplakt en zijn hierdoor minder actief, maar ook volwassenen zijn vaak online. Ze volgen verschillende influencers op social media en wat zij zeggen wordt vaak beschouwd als waarheid. Het beïnvloeden van de publieke opinie kunnen we dus het beste online aanpakken op via deze social media.

Neem mensen mee in je bedrijf

De stap om te beginnen op social media was groot. Waar moet je beginnen en hoe? Wat wil je laten zien en waar wil je naartoe? En als je kritiek krijgt, hoe ga je hier dan mee om? Vragen waar je eerst antwoord op moet vinden, voordat je deze stap neemt.  Als je besluit om op social media actief te zijn dan kun je mensen meenemen in je bedrijf en laten zien wat je te bieden hebt.

Groot effect met veel bereik

We zijn nu bijna twee jaar intensief op social media bezig. Het is tijdrovend, maar ik kan wel de conclusie trekken dat het voor ons bedrijf een groot effect heeft en we veel mensen bereiken. Ons klantenbestand is flink gegroeid. Ik denk dat we voor de paardensport een positief steentje bijdragen door met onze transparantie de ongegronde opinies te weerleggen.

Een ding is zeker, social media is ‘here to stay’, dus zorg dat je het inzet voor jezelf en je bedrijf, dan ben je klaar voor de toekomst.”

Inspiratie nodig?

Instagram/TikTok: @manege_dearckelhoeve
Youtube: Manege de Arckelhoeve

Carine Kok – v.d. Goes

Manege de Arckelhoeve, Poeldijk

Lid worden?FNRS-bedrijvenWebshop