Nieuws

Bijeenkomst stikstofproblematiek een groot succes

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
31 januari 2020 | 1 minuut lezen

Dat de stikstofproblematiek niet alleen meer de agrarische bedrijven aangaat kan u vast niet ontgaan zijn. Om hippische ondernemers voor te bereiden organiseerde de FNRS een bijeenkomst over het onderwerp. Voorheen lag de focus voornamelijk op de agrarische bedrijven, maar ook steeds meer organisaties waarschuwen voor de mogelijke gevolgen voor de hippische sector. Momenteel is er nog een hoop onduidelijkheid over dit onderwerp, daarom organiseerde de FNRS in januari twee bijeenkomsten over dit onderwerp speciaal voor paardenhouders.

De bijeenkomst was zowel opengesteld voor leden als voor niet-leden van de FNRS en werd geleid door Fonny van de Heijning, van Van Dun Advies BV. De insteek van deze bijeenkomsten was om mensen te informeren over de verschillende wet- en regelgeving die momenteel aan de orde is en uiteraard meer duidelijkheid te geven over de mogelijke gevolgen voor de hippische sector.

Van de Heijning vertelde in het eerste gedeelte van de bijeenkomst over de geschiedenis en het ontstaan van de PAS en de Natuurbeschermingswet. Op deze manier werd het voor de aanwezigen duidelijk waar het probleem vandaan komt en wat er tot op heden aan maatregelen zijn genomen. Na de pauze was het voor de aanwezigen mogelijk om vragen te stellen. Ondernemers geven aan dat ze het lastig vinden waar ze bij hun eigen bedrijf op moeten letten. Zo weten ze niet goed of ze momenteel de zaken op orde hebben en hoe ze anders een eerste stap in de goede richting zetten. Als ondernemer kun je deze informatie opvragen bij u gemeente. Heeft u hier nou geen ervaringen mee of wilt u hierin begeleid worden, dan kunt u contact opnemen met Van Dun Advies.

Van de Heijning vertelde tijdens de bijeenkomst dat Adviescollege Remkes aan heeft gegeven dat er in het voorjaar van 2020 meer duidelijkheid komt over een lange termijn advies omtrent de stikstofproblematiek.

De bijeenkomsten zijn positief ontvangen door de aanwezigen. ‘Ondanks dat er vanuit de overheid nog veel onduidelijkheid is over het onderwerp, denk ik dat de ondernemers na aanleiding van de bijeenkomst, een goed beeld hebben van de huidige situatie. Men weet nu beter wat ze kunnen verwachten en waar ze op moeten letten binnen hun eigen bedrijf’, aldus FNRS-accountmanager Swaen Brink.

Mocht u vragen hebben over de stikstofproblematiek, dan kunt u contact opnemen met de Ondernemersdesk via 088-02 24 300. De presentatie van afgelopen bijeenkomst is voor FNRS-leden terug te vinden op onze website, bij 'Accommodatie en wet' onder de thema's .