Nieuws

Video’s: Het nieuwe kwaliteitsbeleid uitgelegd

27 juli 2021 | 2 minuten lezen

Sinds enkele weken is het nieuwe kwaliteitsbeleid geïntroduceerd. Om meer inzicht te geven in de tekst van het handboek en ondernemers de juiste ondersteuning te bieden, heeft de FNRS video’s ontwikkeld over de belangrijkste onderwerpen van het nieuwe kwaliteitsbeleid. In verschillende video’s zullen we toelichting geven over de items waarop gelet zal worden tijdens de keuring en geven we verschillende voorbeelden. Er is een afsplitsing gemaakt tussen video’s voor ondernemers en video’s voor ruiters die willen beginnen met rijden op een manege. De introductie video’s zijn enkele weken geleden al verschenen via de nieuwsbrief. De komende weken zullen er nieuwe video’s toegevoegd worden die een specifiek onderwerp uit het handboek uitlichten. Deze week worden er vier video’s gepubliceerd gericht op onze ondernemers. Volgende week zullen de eerste video’s specifiek voor de ruiters volgen.

De video’s voor ondernemers zullen de volgende onderwerpen bevatten;

·         Orde en netheid binnen
In deze video geven we uitleg hoe de orde en netheid van uw gebouwen binnen er uit zou moeten zien voor de keuring.

·         Orde en netheid buiten
In de video orde en netheid buiten geven we uitleg waarop gelet zal worden bij de keuring van het buiten terrein, oprit, parkeerplekken en de gevels en daken.

·         Vrije beweging
In deze video lichten we toe wat er verstaan wordt onder vrije beweging en beweging en welke richtlijnen hiervoor worden aangehouden.

·         Huisvesting
In deze video geven we uitleg over de richtlijnen voor huisvesting van paarden. Waar uw stallen, weides en paddocks aan moeten voldoen voor het welzijn van de paarden.

Video’s voor ruiters

De eerste ruitervideo’s zijn gericht op kwaliteit, veiligheid en welzijn.
Deze video’s zijn gemaakt voor ondernemers om in te zetten voor nieuwe ruiters. Hiermee kunnen nieuwe ruiters geïnspireerd worden om te gaan paardrijden bij een FNRS-bedrijf en weten ze wat ze kunnen verwachten. Er wordt onder andere uitgelegd waaraan FNRS-bedrijven voldoen, hoe de paarden verzorgd worden en wat ze zelf kunnen doen om veilig en voorbereid op een hun eerste les te verschijnen. 

Waar kunt u de video’s vinden?

De video’s voor ruiters zullen volgende week online komen. Daarna kunnen ze ingezet worden via social media, website of in een mail naar nieuwe ruiters. Ter ondersteuning aan de informatie zodat nieuwe ruiters goed voorbereid op hun eerste manege les komen en weten waarom ze voor kwaliteit en welzijn van de paarden kiezen. De links voor de video’s voor ondernemers zijn toegevoegd aan het kwaliteitshandboek en direct klikbaar. Daarnaast zijn ze ook te vinden op onze website, ons YouTube kanaal en via onze social media.

Lid worden?FNRS-bedrijven