Nieuws

Stel een professioneel ondernemingsplan op met behulp van het nieuwe FNRS handboek

23 juli 2021 | 1 minuut lezen

Een succesvolle start of het professionaliseren van uw onderneming begint met het schrijven van een goed ondernemingsplan. De FNRS heeft, in samenwerking met de Rabobank, een interactief digitaal handboek ondernemingsplan samengesteld. Dit handboek is ontwikkeld om u ondersteuning te bieden bij het schrijven van een goed plan. Met behulp van dit handboek kunt u stapsgewijs een ondernemingsplan schrijven. Alle relevante onderwerpen worden uitgelegd in de verschillende hoofdstukken, zoals:

  • De ondernemer: hier vertelt u wie de man of vrouw achter het bedrijf is;
  • De onderneming: in dit hoofdstuk gaat u dieper in op de bedrijfsplannen;
  • De markt: beschrijf hier de marktontwikkelingen;
  • Marketingplan: vertel hier hoe u uw producten en/of diensten in de markt gaat zetten;
  • Financieel plan: breng in dit hoofdstuk uw financiële situatie goed in kaart;
  • Algemene/juridische zaken: beschrijf hier de algemene en juridische zaken.

In de hoofdstukken wordt aangegeven wat er van u wordt verwacht en wat u kunt beschrijven in uw plan. Per hoofdstuk hebben we inspirerende FNRS-tips toegevoegd om u te helpen dit hippisch ondernemingsplan tot een succes te maken.

Invuldocument Ondernemingsplan

We willen het schrijven van een ondernemingsplan graag zo makkelijk mogelijk voor u maken en handvatten bieden om gestructureerd aan het werk te gaan. Daarom hebben we naast het digitale Handboek Ondernemingsplan ook een gestandaardiseerd invuldocument gemaakt waarin u uw plan kunt opstellen. Voor het hoofdstuk Financieel plan is, voor de financiële onderbouwing, een Excel bestand aangemaakt waarmee de tabellen overzichtelijk ingevuld kunnen worden.

Voor verdere verdieping op bovenstaande onderwerpen kunt u ook het Handboek Professioneel Hippisch Ondernemen raadplegen. Deze handboeken zijn dus goed naast elkaar te gebruiken.

Heeft u interesse in het digitale Handboek Ondernemingsplan? Kijk dan op deze pagina. Het handboek is gratis beschikbaar voor FNRS-leden. Het handboek professioneel hippisch ondernemen kunt u bestellen via onze webshop. Wanneer u dit handboek besteld en u bent geen FNRS-lid, ontvangt u ook gratis het handboek Ondernemingsplan.

Indien u verdere ondersteuning wenst bij het opstarten of verder professionaliseren van uw bedrijf of behoefte heeft aan een sparring partner, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Lid worden?FNRS-bedrijven