Nieuws

Tips voor het warme weer

Het is u vast al opgevallen, de zomer is duidelijk begonnen in Nederland. Het is momenteel al erg warm, maar het wordt de komende dagen nog warmer in ons land. De Sectorraad Paarden heeft een protocol voor deze

26 juli 2019 | 1 minuut lezen

Paarden zijn warmbloedige dieren waarbij de normale lichaamstemperatuur tussen de 37,4 en de 38,0°C ligt. De ‘comfortzone’ is de omgevingstemperatuur waarbij een paard met minimale inspanning zijn lichaamstemperatuur op peil kan houden. De comfortzone voor een paard ligt ongeveer tussen de +5°C en de +25°C. De optimale staltemperatuur voor volwassen paarden ligt tussen 10-15°C en voor jonge veulens tussen de 15-20°C.

Uiteraard is het met deze buitentempraturen erg lastig om te voldoende aan bovenstaande temperaturen. Om het de paarden zo comfortabel mogelijk te maken zijn er wel een aantal zaken waar u als ondernemer rekening mee kunt houden. De Sectorraad Paarden heeft een protocol voor extreme weersomstandigheden. Hierin staan verschillende tips en adviezen die u op weg kunnen helpen. Het protocol vindt u terug op de website van De Sectorraad Paarden, bekijk het protocol op; https://www.sectorraadpaarden.nl/themas/dierenwelzijn/protocol-extreme-temperaturen/ .

Lid worden?FNRS-bedrijven