Activiteit

Webinar Juridisch

25 mei
25 mei 2023
10:00 tot 11:00
Bijeenkomst
Soort: Online
Profielfoto van Liona Schipper
12 april 2023 | 1 minuut lezen

Begin vorig jaar stemde de Tweede Kamer in met een wettelijke aanpassing van de garantietermijn voor levende dieren, en daarmee dus ook paarden. De garantietermijn bij de verkoop van een paard aan een consument zou verlengd worden, van 6 maanden naar 1 jaar. Een aanpassing die de handel van paarden richting een consument nog risicovoller zou maken. Gelukkig werd dit wetsvoorstel door de Eerste Kamer niet aangenomen en bleef de garantietermijn bij verkoop aan een consument 6 maanden.

Toch komt er bij de (ver)koop van een paard veel wet- en regelgeving kijken. Want welke risico’s zijn er nu eigenlijk verbonden aan de verkoop van een paard? En dan niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor een commissionair of trainer die hierbij betrokken is. Waar moet je eigenlijk op letten bij een koop op afstand? En hoe zit het precies met het herroepingsrecht?

Samen met onze partner Langelaar Klinkhamer Advocaten zal er op donderdag 25 mei van 10:00 tot 11:00 een webinar plaatsvinden waarin Wibe Reddingius, advocaat hippisch recht, ons bij gaat praten over de volgende onderwerpen:

  • Aansprakelijkheid bij verkoop (commissionair/eigenaar paard)
  • Koop op afstand
  • Herroepingsrecht

Stel uw vraag tijdens het Webinar

Tijdens het webinar zal er veel ruimte zijn om vragen te beantwoorden. Heb je vooraf aan het webinar al een vraag? Stuur deze alvast in via ondernemersdesk@fnrs.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze vragen zo veel mogelijk tijdens het webinar behandeld worden.

Aanmelden

Het webinar is alleen toegankelijk voor FNRS-leden en deze is kosteloos bij te wonen. Meld u onder aan deze pagina aan. Uiterlijk 1 dag van te voren ontvangt u van ons een mail met link om deel te nemen aan het webinar.

Kosten voor deze bijeenkomst: U kunt kosteloos deelnemen

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.