Activiteit

Hippische Ondernemer Dag

16 september
16 september 2022
16:00 tot 23:00
Evenement
Profielfoto van Frederieke Verhaar
20 april 2022 | 3 minuten lezen

Na twee afgelastingen van Horse Event, en dus ook van De Hippische Ondernemer Dag, hangt de vlag er ondertussen gelukkig een stuk beter bij. Wij gaan ervan uit dat vele honderden hippische ondernemers elkaar weer zullen treffen tijdens de 17e editie van De Hippische Ondernemer Dag op vrijdag 16 september 2022 bij Expo Haarlemmermeer.

De Hippische Ondernemer Dag

De afgelopen jaren waren turbulent, het was een uitdaging om positief te blijven en de blik op de toekomst te hou den. Nu de wereld er weer wat normaler uitziet, durven we weer vooruit te kijken. Als er iets duidelijk is geworden in de afgelopen jaren, is het dat we elkaar nodig hebben. Privé, maar zeker ook op het ondernemersvlak. Uiteindelijk doe je het samen en zorgt een goed team dat het bedrijf blijft draaien. Werknemers, vrijwilligers, familie en vrienden, samen kom je verder. Tijdens dit congres vertellen bijzondere sprekers hun succesverhalen met één gemeenschappelijke factor; ze waren niet mogelijk zonder een winning team om hen heen.

Wilco van Rooijen

Expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen heeft als avonturier vele hoge toppen beklommen en enkele diepe dalen beleefd. Hij beklom de Mount Everest en de K2, bereikte de Noord- en Zuidpool en doorkruiste Afrika en Australië. Deze expedities vereisten nauwkeurige voorbereidingen en vele trainingen. Wilco leidde teams over hoge bergen en grote poolvlakken. Inspirerend en met adembenemende beelden presenteert hij over zijn indrukwekkende expedities. Als expeditieleider is Wilco verantwoordelijk voor het samenstellen van teams die onder moeilijke omstandigheden dienen te functioneren. Hier maakt Wilco bewust de keuze voor mensen met veel ervaring en weinig ervaring. Ook rekruteert hij nieuwe doorzetters met talent. Waarbij ervaring, teaming en vertrouwen voorop staan.

Inspiratiesessies

Bij de inspiratiesessies splitst de groep in tweeën en bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uitgaat: Ondernemer Annemarie van Gaal over ondernemerskansen of autocoureur Tom Coronel over het bouwen van ‘winning teams’.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. In Nederland werd ze bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken, waaronder het prijswinnende ondernemersboek ‘Ambitie’ en tv optredens zoals Dragons’ Den. Daarnaast is ze investeerder in verschillende bedrijven. Annemarie is dagvoorzitter van De Hippische Ondernemer Dag en ze verzorgt een inspiratiesessie met aansprekende voorbeelden en ervaringen uit haar eigen carrière: “Als hippische ondernemer bent u gewend om te werken in een bepaald ritme. Dit voelt voor u vertrouwd en werkt tenslotte al jaren naar tevredenheid, toch? Toch liggen de mooiste ondernemerskansen voor u vaak buiten uw comfortzone. Door de markt anders te benaderen, uw hippische onderneming anders te organiseren of met andere verdienmodellen te werken, ontstaan er vaak nieuwe mogelijkheden.”

Tom Coronel

Autocoureur Tom Coronel racete in grote kampioenschappen over de hele wereld. Daarnaast is hij bekend als presentator van autoprogramma’s en bovendien een gedreven ondernemer. Tijdens zijn inspiratiesessie vertelt Tom op boeiende wijze over zijn autosportcarrière en over het ondernemerschap, waarbij de teams die hem daarin bijstaan in beide gevallen de sleutel tot de succes zijn geweest. De competitiedrang om te willen winnen en zijn enthousiasme is aanstekelijk en zorgt ervoor dat de mensen geboeid zijn.

Programma

16.00 uur              Ontvangst
16.30 uur Opening door Annemarie van Gaal en FNRS-directeur Haike Blaauw
Guusje ter Horst: Ontwikkeling van de sector
Wilco van Rooijen: Team Wilco van Rooijen
16.45 uur Spreker: Annemarie van Gaal
17.15 uur Spreker: Tom Coronel
17.45 uur Pauze
18.15 uur Spreker: Wilco van Rooijen
19.00 uur Diner Bekendmaking De Hippische Ondernemer van het jaar
Borrel en feestavond met live muziek: FNRS 90 jaar!
23.00 uur Einde

Let op! Er is geen mogelijkheid om voorafgaand aan het congres Horse Event te bezoeken. De beurs is alleen op zaterdag en zondag voor publiek geopend. 

Aanmelden

Aanmelden was mogelijk t/m 31 augustus. Wil je toch bij deze dag aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar ondernemersdesk@fnrs.nl en informeer naar de mogelijkheden.  

Locatie

Stelling 1
2141 SB Vijfhuizen