FNRS 90 jaar

Sluitstuk jubileumjaar FNRS

Op 14 december 2020 vierde de FNRS haar 90-jarige bestaan. Wij hadden dit graag met onze leden gevierd met een groot feest en een prachtig jubileumboek. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. Uiteraard wilden we dit bijzonder jaar niet zomaar voorbij laten gaan.

Profielfoto van Suzanne Hoff
11 februari 2022 | 1 minuut lezen

In heel 2021 hebben we jullie meegenomen door mooie, bijzondere en opvallende verhalen uit de geschiedenis van de FNRS. Deze verhalen plaatsen we op onze website en social media zodat we iedereen mee konden nemen in kleine stukjes FNRS-geschiedenis.

Uiteraard hadden we nog veel meer aan materiaal om verhalen over te schrijven en beelden om met jullie te delen. Ons nieuwe FNRS-kantoor staat dan ook vol met boeken, krantenartikelen en tijdschriften waar ook wij als FNRS-medewerkers weer elke dag iets nieuws van leren. Toch sluiten we voor nu dit jubileumjaar af en kijken we vol verwachting uit naar ons volgende jubileum waarin de FNRS 100 jaar zal bestaan!

Om de geschiedenis goed samen te vatten en de opmerkelijkste gebeurtenissen in een duidelijk overzicht te zetten, hebben we deze laten samenvatten in een infographic. Deze inforgraphic geeft op een duidelijke en chronologische manier weer wat de opmerkelijkste en belangrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenis zijn geweest. Onderaan deze pagina kun je de infographic in de juiste kwaliteit dowloaden. 

Op naar 100 jaar

Natuurlijk hebben we vanaf het 90 jarig jubileum niet stil gezeten en zijn we door gegaan met geschiedenis schrijven. In 2030 bestaat de FNRS 100 jaar en dan hopen we alsnog goed uit te kunnen pakken. Ondertussen kun je de jubileumverhalen nog blijven lezen om steeds weer even een stapje terug te gaan in de geschiedenis. Heb jij nou een leuk of opvallend verhaal, krantenartikel, boek of tijdschrift in huis waarin de geschiedenis van de FNRS wordt weergegeven? Wij horen het graag, stuur een berichtje naar communicatie@fnrs.nl en wij verzamelen het graag voor het volgende jubileum.