Nieuws

Regiobijeenkomst voorjaar 2023: Ondernemen in 2035

In het voorjaar en najaar staan traditiegetrouw de regiobijeenkomsten van de FNRS gepland. Een moment om met elkaar te bespreken wat er de afgelopen periode is gebeurd en waar de FNRS, en u als ondernemer, zich de komende tijd mee bezig houdt. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten en waardevolle ideeën en ervaringen met elkaar te delen.

De regiodagen worden van 4 t/m 18 april 2023 georganiseerd in verschillende regio’s. Leden worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en relevante onderwerpen. Dit voorjaar staat de bijeenkomst speciaal in het teken van het toekomstonderzoek dat de FNRS in oktober 2022 is gestart. Daarom is het thema van de voorjaarsbijeenkomst:

Profielfoto van Han Aalmans
30 januari 2023 | 3 minuten lezen

Hippisch ondernemen in 2035

In de afgelopen jaren is er veel op de hippische ondernemer afgekomen. Zo is er bijvoorbeeld een hogere druk op welzijn, heeft corona veel invloed gehad op het ondernemen en wordt er ook verwacht dat er meer wordt geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit zijn trends en ontwikkelingen die we nu kennen vanuit een verleden. Maar het is ook goed om te kijken welke trends en ontwikkelingen nog op de sector af komen. Het gaat over de trends in welzijn, het tekort aan personeel, problemen die kunnen ontstaan in verband met stikstof en de kansen op het gebied van financiering maar ook over de ontwikkelingen rondom de opkomst van de wolf. Of te wel veel bedreigingen maar zeker ook kansen voor hippische ondernemers.

De FNRS heeft in samenwerking met verschillende mensen in de sector deze ontwikkelingen en trends in kaart gebracht en daarbij verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt.  Met deze informatie kunnen we samen in gesprek om concrete en praktische oplossingen te bedenken. 

Toekomst Scenario’s

De uitwerking van de scenario’s zijn geschetste toekomstbeelden waarvan niemand precies kan voorspellen hoe deze zich ontwikkelen. Het zijn mogelijke beelden van de toekomst waarbij je kunt kijken wat je als ondernemer nu kunt doen om naar die toekomst toe te werken. Kortom: Wat kunnen we vandaag doen om klaar te zijn voor 2035? Tijdens de regiobijeenkomsten gaan wij graag met je in gesprek over de resultaten van het onderzoek en kijken we naar de kansen en mogelijkheden van vandaag ter voorbereiding op de toekomst.

Binnenkijken bij

Voor de regiobijeenkomsten stellen vijf FNRS-leden hun deuren voor ons open. Dit voorjaar zijn we te gast bij Manege Meinders (regio oost), Pensionstal de Onneresch (regio noordoost), Equestrian Centre de Peelbergen (regio zuidoost), Hippisch Centrum Hoeksche Waard (regio zuidwest) en Manege Schoteroog (regio noordwest). Vijf verschillende bedrijven met ieder hun eigen specialiteit en visie op de sector. De regiobijeenkomsten worden afgesloten met een lunch en een rondleiding op het bedrijf waar wij te gast zijn.

Vanuit de FNRS zijn Robert van Almkerk, Haike Blaauw en de accountmanager van de des betreffende regio aanwezig.

Meldt je aan op één van onderstaande data door op betreffende locatie te klikken:

Regio’s en data

Datum

Regio

Locatie

Dinsdag 4 april 2023

Oost

Manege Meinders

Donderdag 6 april 2023

Noord - Oost

Pensionstal de Onneresch

Dinsdag 11 april 2023

Zuid - Oost

Equestrian centre de Peelbergen

Donderdag 13 april 2022

Zuid - West

HC Hoeksche Waard

Dinsdag 18 april

Noord - West

Manege Schoteroog

 

Let op: aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk! Kijk in de agenda of klik op bovenstaande links bij de betreffende regiobijeenkomst. Vermeld bij het aanmelden met hoeveel personen je komt en of je blijft lunchen. Je bent ook van harte welkom in een andere regio. Deze kan je vinden in onze kalender.

 

Aanmelden regiodagen voorjaar 2023