Nieuws

Eerste regiofinales BR® Springcompetitie succesvol verlopen

Op zondag 15 januari is de BR® Springcompetitie 2023 voor manegeruiters van start gegaan! Tijdens de twee regiofinales bij Manege Beukers in Oudkarspel en Hippisch Centrum Bodegraven in Bodegraven werd er door de deelnemende manegeruiters fanatiek gestreden om een ticket voor de halve finale die volgende maand zal plaatsvinden.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
18 januari 2023 | 2 minuten lezen

Zowel in Bodegraven als in Oudkarspel zat de sfeer er goed in. Tijdens beide regiofinales van de BR® Springcompetitie stonden drie categorieën op het programma: S40, S60 en S80. Er was voor de deelnemers een mooi parcours gebouwd. Alle ritten werden beoordeeld door professionele juryleden die hoge punten kwijt konden, met name aan de top van het klassement. De inzet is dan ook hoog voor de deelnemers, er wordt namelijk gestreden om de titel ‘Beste springend manegeruiter van het jaar’. Het ruitersportcentrum wat tijdens de finale het beste presteert, maakt ook nog eens kans op de titel ‘Best springend Ruitersportcentrum van het jaar’. Er zijn drie categorieën waar de ruiters aan kunnen deelnemen: S40, S60 en S80.

Regiofinale Bodegraven

Voor iedere regiofinale geldt dat de 12 hoogstgeplaatste deelnemers per categorie doorgaan naar de landelijke halve finale op 5 februari bij Stal Groenendaal Bunschoten. Eén ruitersportcentrum die daar zeker bij aanwezig zal zijn is Stal Groenendaal zelf. Tijdens de regiofinale in Bodegraven waren zij met totaal 17 deelnemers in de drie verschillende categorieën goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk werden na een spannende strijd drie dolgelukkige manegeruiters van dit enthousiaste en gedreven FNRS Ruitersportcentrum uit Bunschoten gehuldigd als winnaar. Julia Faase in de S40, Dana Renierkens in de S60 en Annika van de Berg in de S80. Zij mogen zich dus opmaken tijdens een soort ‘thuiswedstrijd’ voor een interessante halve finale.

   

Regiofinale Oudkarspel

Aan de andere kant van Nederland werd in het Noord-Hollandse Oudkarspel ook goed gepresteerd door de deelnemende manegeruiters in de BR® Springcompetitie. Alle deelnemers, supporters en medewerkers kijken terug op een zeer gezellige en geslaagde dag. Bij Manege Beukers was alles tot in de puntjes geregeld. Naast de drie springrubrieken stond er nog een ander bijzonder onderdeel op het programma, een soort stokpaardjes race. Verschillende dappere ruiters overwonnen in een paardenpak zelf een springparcours en dat leverde veel hilarische beelden op.
Maar de echte winnaars van de dag waren uiteraard de ruiters die de springrubrieken op hun naam schreven en dat waren Isa Strik van Manege Beukers in de S40, Vera Timmerman van Manege de Steenen Kamer in de S60 en Noa van Mansom van Manege De Eenhoorn in de S80. Zij mochten op de hoogste plaats van het podium plaatsnemen en de gouden medaille in ontvangst nemen.

   

Sponsor

De KNHS-FNRS Springcompetitie wordt dit jaar mogelijk gemaakt door BR® Equestrian Equipment. Het veilig beoefenen van de paardensport vraagt om een goede uitrusting voor zowel ruiter als paard. Met de focus op het maken van stijlvolle producten van goede kwaliteit tegen de juiste prijs, biedt BR® stijlvolle designs met oog voor detail, materiaal, pasvorm en functionaliteit, passend binnen de trends en ontwikkelingen in de markt. BR® biedt een breed assortiment bestaande uit ruiter- en paardenartikelen. 

De volgende regiofinales zullen plaatsvinden op zondag 22 januari in Den Ham en het Noord-Brabantse Zeeland. Kijk voor meer informatie over de BR® Springcompetitie 2023 en de uitslagen van de regiofinales in Bodegraven en Oudkarspel op knhs.nl/springcompetitie.

   

Foto’s: Imke Lamsma