Nieuws

Verkiezing hippisch instructeur/docent van het jaar 2022

Een goede instructeur of docent is goud waard! Zij leggen de basis voor goed paardrijden, dit is niet alleen prettig voor de ruiter, maar het paard heeft hier ook baat bij. Een goede combinatie draagt bij aan het positieve imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om goede instructeurs in het zonnetje te zetten via de verkiezing van de ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. Nomineren/aanmelden kan t/m 17 mei 2022.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
21 april 2022 | 2 minuten lezen

De winnaars van de vorige edities, Hester Bransen, Antoinette Diks en Danielle Kok inspireerden andere instructeurs en docenten om zich voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen. Veel ruiters en amazones plukken hier de vruchten van.

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is van een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding kan tot uiterlijk 17 mei 2022 zich inschrijven of voorgedragen worden. Meer informatie over de voorwaarden en criteria, alsook het inschrijfformulier zijn terug te vinden onder HIP verkiezingen op de website: www.stichting-hip.nl. In de afgelopen jaren droegen verschillende opleidingen en vele paardensport verenigingen en maneges hun favoriete instructeur/docent voor als kandidaat.

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer – voormalig Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support, Adelinde Cornelissen – Olympische dressuurruiter en trainer.

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, en een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Wie kan er meedoen?

Elke hippische instructeur, trainer of docent die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. De deelnemer:

  • Is instructeur of trainer met een KNHS/ORUN erkend diploma.
  • Of is docent bij een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.
  • Stelt zich uiterlijk 17 mei kandidaat (of wordt kandidaat gesteld) bij het secretariaat van de Stichting HIP via dit inschrijfformulier).

Hoe kan je je aanmelden?

Als je in aanmerking wilt komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ moet je voldoen aan 7 criteria (zie hieronder). Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier. Deelnemen kan tot uiterlijk 17 mei. Je mag ook iemand anders nomineren voor deze mooie prijs.

De criteria

De jury beoordeelt de docent/instructeur aan de hand van de navolgende criteria:

  • Passie voor het vak
  • Kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector
  • Het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren, didactisch inzicht
  • Stelt zich open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie
  • Een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering
  • Toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling
  • Is werkzaam voor een erkende hippische opleiding, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.