Nieuws

Ruiterkamp annuleren door corona?

Ondanks dat de persconferentie van deze week voorlopig geen versoepelingen aankondigde, kijken we toch graag vooruit naar betere tijden waarin er weer meer mogelijk is. Dit bleek ook tijdens de online inspiratiesessie over ruiterkampen die de FNRS afgelopen dinsdag organiseerde. Het deelnemersveld was groot en enthousiast. Maar natuurlijk zijn er ook twijfels bij, want hoe ga je in deze tijden op een veilige manier een ruiterkamp organiseren en aan welke regels dien je je als ondernemer te houden?

25 maart 2021 | 2 minuten lezen

Controleer altijd bij uw gemeente

Voor kinderen is er momenteel weer veel mogelijk als het gaat om sporten in de buitenlucht. Dit betekent dat zij weer in grotere groepen buiten mogen sporten en samenkomen. Voor mensen vanaf 18 jaar gelden er strengere regels wat betreft het samenkomen. Alle actuele regels omtrent de coronamaatregelen vindt u hier.

Zoals het er nu uitziet is het op dit moment alleen mogelijk om dagactiviteiten te organiseren voor kinderen t/m 17 jaar. Een ruiterkamp met slapen en eten op locatie is momenteel nog niet mogelijk doordat alle horeca gesloten dient te zijn. Wilt u binnenkort toch al iets organiseren, dan kan dit alleen door alle regels in acht te nemen. Ook verschillen deze regels per gemeente, controleer dit van tevoren dus bij uw eigen gemeente.

Annuleringen door corona

Maar hoe zit het als de maatregelen op het laatste moment strenger worden waardoor het niet mogelijk is om het ruiterkamp door te laten gaan? Wanneer een bedrijf een bepaalde dienst niet kan leveren, dan ligt dit risico bij de ondernemer. Dit houdt in dat u als ondernemer het geld terug dient te betalen aan de deelnemers of moet zorgen voor een overboeking. Het kan ook zo zijn dat een deelnemer op het laatste moment moet annuleren omdat hij of zij ziek is. In dat geval ligt het risico bij de deelnemer en zijn de kosten voor de deelnemer van het ruiterkamp. Sommige deelnemers beschikken over een annuleringsverzekering, hier kunt u ze als ondernemer op wijzen indien nodig. Sommige verzekeraars dekken een annulering door het coronavirus echter niet meer, omdat dit onder een pandemie is geschaald en het risico daardoor altijd bij de deelnemer ligt. In dat geval is het belangrijk dat u als ondernemer van tevoren bepaalt hoe u hiermee omgaat. Laat u de deelnemer het gehele bedrag of een deel ervan betalen of geeft u de deelnemer bijvoorbeeld de mogelijkheid om te boeken naar een later moment.

Teleurstellingen voorkomen

Het is belangrijk dat deelnemers van activiteiten, zoals een ruiterkamp, van tevoren op de hoogte zijn van de voorwaarden die u stelt als het gaat om aan- en afmelden. Zorg als ondernemer ervoor dat u hier duidelijk over communiceert, zodat de deelnemers hier niet door verrast worden. Dit scheelt voor u als ondernemer, maar bespaart de deelnemers mogelijk ook een teleurstelling.

Heeft u vragen omtrent het organiseren van een ruiterkamp of een andere activiteit? Dan is het dus belangrijk om dit altijd te controleren bij uw gemeente. Wilt u graag tips omtrent de organisatie op uw bedrijf? Dan kunt u altijd contact opnemen met de Ondernemersdesk via ondernemersdesk@fnrs.nl of met uw accountmanager.

Lid worden?FNRS-bedrijven