Nieuws

Corona-update: onrust nieuwe maatregelen

16 september 2021 | 1 minuut lezen

De persconferentie van afgelopen dinsdag, 14 september, doet ook in de hippische sector aardig wat stof opwaaien. De nieuwe maatregelen die per 25 september ingaan zorgen namelijk voor een lastige werksituatie voor hippische bedrijven met een kantine, horecagelegenheid of bedrijven die evenementen organiseren.

Voor het beoefenen van sport, en dus ook paardrijden, zijn er na 25 september geen restricties meer. Men hoeft geen 1,5 meter afstand meer te houden en de maximum groepsgrootte wordt opgeheven. Echter, als deze sporter op dezelfde locatie na afloop een consumptie wil nuttigen op het terras of in de kantine is een coronatoegangsbewijs verplicht. Voor afhaal gelden andere regels.

FNRS begrijpt de onrust die deze nieuwe maatregelen mogelijk gaan veroorzaken. Vanuit het Platform Ondernemende Sportaanbieders wordt op dit moment dagelijks met het ministerie van VWS gesproken over de impact en implementatieproblemen die deze maatregelen wellicht gaan veroorzaken.

Het vasthouden aan de ‘oude’ maatregelen waarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden heeft na 25 september geen wettelijk basis meer.

FNRS en KNHS maken zich hard voor paardrijden zonder drempels en brengt de dilemma’s van ondernemers onder de aandacht bij de relevante ministeries. Er worden praktische aanpassingen voorgesteld die het voor de sportsector, en daarmee ook de hippische sector, beter werkbaar maken. Wij houden u op de hoogte zodra hier mee duidelijkheid over is.

Lid worden?FNRS-bedrijven