Nieuws

Subsidiekansen paardenhouderij tweede helft 2021

De tweede helft van het jaar is bijna begonnen. Langzaam maar zeker komt het oude, normale leven weer terug. Een mooi moment om te kijken naar de subsidiekansen voor uw hippische onderneming.

7 juni 2021 | 3 minuten lezen

Verwachtingen paardenhouderij

Veel paardenhouders merkten tijdens de coronacrisis dat de verkoop van recreatiepaarden niet stil viel en dat de vraag naar pensionstallingsplaatsen groeide. Naast puppy’s bleken ook coronapaarden en -pony’s populair. Uiteraard is het nog maar de vraag in hoeverre deze nieuwe interesse standhoudt. Voor nu kan het ook voor u een trend zijn om van te profiteren.

De horeca op de paardenhouderijen moest geruime tijd gesloten blijven. Inmiddels zitten we in een fase waarin de horeca weer open mag. De consument hunkert meer dan ooit naar een uitgebreide horecabeleving. En daarvan kunt u profiteren. Juist nu is het moment om uw horecatak extra aandacht te geven. Denk aan een frisse start met een nieuwe kaart, uitgebreidere mogelijkheden en meer comfort om uw gasten langer vast te houden en vaker terug te laten komen.

Subsidie voor investeringen

Voor de paardenhouderij zijn er verschillende interessante subsidiemogelijkheden die u kunnen helpen uw plannen te verwezenlijken. Zo zijn de fiscale regelingen als de Energie-investeringsaftrek en Milieu-investeringsaftrek ook in 2021 van kracht. Investeringen die op de Energie- en Milieulijst staan, komen in aanmerking voor fiscaal voordeel. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 45,5% van het investeringsbedrag. Op de lijsten staan enkele honderden investeringen voor de paardenhouderij en horeca. Denk aan:

  • paardenbak met regenwaterinfiltratie;
  • vergroening in weides of op erf;
  • elektrische horeca-apparatuur;
  • elektrische vervoersmiddelen;
  • isolatie-investeringen;
  • zonnepanelen.

Heeft u al een koopovereenkomst getekend voor een nieuwe investering? Zorg dan dat u binnen drie maanden na het aangaan van een overeenkomst fiscaal voordeel aanvraagt.

Personeelssubsidies

De komende maanden kunt u uw aanvragen voor personeelssubsidies weer voorbereiden. Deze aanvragen moeten uiterlijk in september ingediend worden.

Praktijkleren 2020-2021

De regeling Praktijkleren kent ook in tijden van corona doorgang. De aanvragen voor de begeleiding van leerlingen in het schooljaar 2020-2021 kunt u tot en met de eerste week van september indienen. Alleen de begeleiding van leerlingen die een werk-leertraject volgen komt in aanmerking voor vergoeding. Als u bij de KvK staat ingeschreven met hoofdactiviteit horeca of landbouw heeft u daarnaast recht op een bonus vanuit de regeling Praktijkleren. Let hier goed op als u een aanvraag indient. Vraagt u de regeling Praktijkleren zelf aan? Vanaf juli heeft u hiervoor een eHerkenningsmiddel niveau 3 nodig. Regel dit op tijd of besteed de aanvraag uit.  

SLIM en MKB Idee

Gedurende de hele maand juni kunt u in samenwerkingsverband de SLIM-subsidie aanvragen voor het stimuleren van leren binnen uw onderneming. Denk aan het opzetten van een bedrijfsopleiding, het aanbieden van ontwikkeladviezen aan medewerkers of het doorlichten van uw bedrijf om inzicht te krijgen in de belangrijkste knelpunten voor de toekomst. De SLIM-subsidie vergoedt 60% van de kosten en het subsidiebedrag kan oplopen tot maar liefst € 500.000.

In september kunt u als zelfstandige onderneming subsidie aanvragen voor uw SLIM-projecten. Het subsidiepercentage is afhankelijk van de grootte van uw onderneming. Voor klein-mkb geldt een subsidiepercentage van 80% en voor middelgrote bedrijven van 60% van de gemaakte kosten. Per onderneming kunt u maximaal € 25.000 verkrijgen.

De regeling MKBIdee opent ook in september. U kunt subsidie krijgen voor het uitvoeren van een project dat een knelpunt voor mkb-ondernemers op het gebied van personeel oplost. De subsidie is 100% van het door u gevraagde bedrag en wordt voor een groot deel als voorschot vrijgegeven.

De regelingen SLIM en MKBIdee zijn erg populair en er worden doorgaans meer aanvragen ingediend dan er budget beschikbaar is. Goede begeleiding tijdens het opstellen en indienen van uw aanvraag kan het verschil maken tijdens de inhoudelijke beoordeling van uw project.

Innovatie

Ook voor innovatieve investeringen zijn er in Nederland tal van subsidiemogelijkheden. Heeft u een innovatief idee? Neem dan nog voor de start van uw project contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Graag kijken wij vrijblijvend met u mee naar de mogelijkheden.

Kortom, ook voor de hippische sector zijn er tal van subsidiemogelijkheden. Wilt u in aanmerking komen voor voordeel? Neem tijdig contact op met een expert. Subsidiefocus, dochter van onze FNRS-partner ABAB Accountants & Adviseurs helpt u graag. Neem voor meer informatie contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via 073-6465475 of mariska.teurlings@subsidiefocus.nl.

Lid worden?FNRS-bedrijven