Nieuws

FNRS bedrijven genomineerd voor HIP Award voor Hippische ondernemer van het jaar 2020

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
31 december 2020 | 3 minuten lezen

2020 is, mede dankzij COVID-19, een bijzonder jaar, ook voor onze sector. De bedrijfsvoering van vele ondernemingen kwam onder druk te staan en hetgeen altijd als normaal beschouwd werd, is dit in 2020 niet. Ondanks dat dit jaar anders liep dan verwacht, organiseert Stichting HIP ook dit jaar de verkiezing voor Hippische Ondernemer van het jaar.

Na een voorselectie zijn drie bedrijven geselecteerd die kans maken op de titel; Les Chevaux, Stal Witte en Stal ’t Kabel. Zij dingen mee om de HIP Award voor Hippische Ondernemer van het jaar 2020. Deze award zal, in tegenstelling tot andere jaren, bekend gemaakt worden in 2021 op de KWPN Stallion Show.

Twee van de drie genomineerden van dit jaar zijn aangesloten bij de FNRS en daar zijn wij uiteraard heel trots op.

Selectie HIP Award Hippische Ondernemer van het jaar 2020

De jury van de HIP Awards selecteert bedrijven die een uitstekende ondernemersprestatie geleverd hebben. Zo worden de bedrijven, na een aanmeldprocedure, door de jury gescoord op verschillende aspecten. Denk hierbij aan een onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter. Kwaliteitsverbetering op welzijn en veiligheid, klantgerichtheid, personeelsbeleid, bijscholing en een financieel rendement. Tevens is het van belang dat er deelname is aan collectieve regelingen in de sector zoals certificering, stallings- en lesovereenkomsten.

De jury van de HIP Award voor Hippische ondernemer 2020 bestaat uit Ton Corbeau, hoofdredacteur blad De Hippische Ondernemer, Andries van Daalen, voorzitter KWPN, Peter van der Veeken, manager accountancy ABAB Accountants en Adviseurs,  Cees Roozemond, voorzitter KNHS  en Monique van Hal, marketing manager Cavalo.

Als FNRS dragen wij Stichting HIP en de HIP Awards een warm hart toe. Een uitmuntende prestatie op het gebied van ondernemerschap in relatie tot kwaliteitsverbetering, veiligheid en welzijn mag zeker beloond worden. Extra trots zijn wij dan ook dat Stal ’t Kabel en Les Chevaux zich, ondanks het bijzondere jaar, wisten te profileren.

Les Chevaux

Op de prachtige Hondsrug in Drenthe ligt het bedrijf Les Chevaux. Dit veelzijdige bedrijf wordt gerund door dochter Renee en vader Martin Bottelier. De ondernemers combineren recreatie, sport en vakantie tot een logische bedrijfsvoering. Alles op het bedrijf draait om beleving en klopt bij elkaar. Dit komt mede door het bijzondere personeelsbeleid wat binnen dit bedrijf gevoerd wordt.

Les Chevaux is opleidingslocatie voor de KNHS instructeursopleidingen, biedt manegelessen, wedstrijden, (paarden)vakanties en ponykampen, trektochten, vakantiehuisjes en compleet verzorgde buitenrij- arrangementen.  Les Chevaux is met recht een herkenbare toeristische trekpleister op de Hondsrug. Zij zijn tevens initiatiefnemer van Toeristen Vereniging Drenthe.

Bijzonder is dat, Les Chevaux zich tijdens de corona lockdown, opvallend via social media wist te profileren.  Ondanks de corona lockdown en gemiste inkomsten door vermindering in recreatie, lessen en vakanties, wisten zij na de lockdown de vaste ruiters exponentieel te laten groeien.

De combinatie van een duidelijke bedrijfspositionering, opvallende social media, gestructureerde opleidingsplannen met een bijzonder personeelsbeleid, maken dat dit bedrijf met recht geselecteerd is voor de HIP Award voor Hippische Ondernemer van het jaar 2020.

Stal ’t Kabel

Stal ’t Kabel in Nieuw Vennep wordt gerund door Sanne Winters en Ronald Boers. Stal ’t Kabel is door Ronald en Sanne in 2007 volledig opgeknapt tot een accommodatie waar sport-, manege, paardenhandel en het opleiden van paardenmensen samen komt. Zij noemen zich dan ook met recht een sportmanege.

Sanne en Ronald hebben zelf hun sporen in de sport verdiend als grand prix amazone en springruiter en zien dat er ook hippisch talent in de manege opgroeit. Hiervoor hebben zij een eigen Equitalent Plan opgericht. Tevens zijn zij satelliet-bedrijf voor leerlingen van MBO Paardensport aan het Lentiz. De lessen die geboden worden voor ruiters van het eigen bedrijf of buitenaf, zijn niet enkel ter behoeve van de sportverbetering. Stal ’t Kabel wil ook in een stadse omgeving echte paardenkenners opleiden en zijn dan ook kartrekker bij het Young Leaders Program. Stal ’t Kabel biedt trainingen op eigen paarden of manege(sport)paarden.

De faciliteiten bij Stal ’t Kabel zijn divers en bieden de mogelijkheid om zowel de ruiter als het paard breed te ontwikkelen. Zo kan de (dressuur)ruiter terecht op een goed onderhouden Achterbergbodem, maar kan ook gebruik gemaakt worden van een crossterrein en galoppeerbaan.

De combinatie van de visie rondom het opleiden van paarden én paardenmensen, het in contact brengen van stadse mensen met de paarden, het creëren van een helder sportplan en de variëteit aan faciliteiten maken dat Stal ’t Kabel met recht geselecteerd is voor de  HIP Award voor Hippische Ondernemer van het jaar 2020.