Nieuws

Inschrijving verkiezing Hippische Ondernemer geopend

De verkiezingsronde voor de Hippische Ondernemer van het Jaar 2024 is gestart. Tot 11 april kunnen hippische ondernemers aangemeld worden. Iedereen kan het eigen bedrijf aanmelden of het bedrijf van een ander voordragen. Bekijk de site om te zien wat de gestelde voorwaarden en criteria van de verkiezing zijn. Naast de eervolle titel en award, ontvangt de winnaar diverse andere waardevolle prijzen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
4 maart 2024 | 2 minuten lezen

De verkiezing wil succesvolle ondernemers de erkenning geven die ze verdienen. Tevens beoogt het initiatief om andere hippische ondernemers in het land te inspireren door nieuwe inzichten en ideeën op te doen van deelnemende ondernemers.

Wie kan er meedoen?

Deelnemers aan de verkiezing dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • heeft een (hoofd)vestiging in Nederland;
  • is lid van een brancheorganisatie, die deel uitmaakt van FNHB, FNRS of LTO,
  • oefent een bedrijf uit voor eigen rekening en risico en
  • haalt het hoofdinkomen uit het hippisch bedrijf;
  • is bereid om aan één vertrouwenspersoon beperkte inzage te geven in de financieel economische gegevens van het bedrijf (deze gegevens blijven strikt vertrouwelijk).

Ondernemers in een tak waar het niet voor de wind gaat, maar die hun bedrijf toch boven de middelmaat weten uit te tillen, maken zeker ook kans op de prijs.

Winnaars 2023 beiden FNRS-lid

Enkele FNRS-leden die de afgelopen jaren de verkiezing gewonnen hebben: Stal ’s-Gravenweg, De Nieuwe Heuvel en Manege de Prinsenstad.

Afgelopen jaar ging de titel naar Stal 's-Gravenweg in het Noord-Hollandse Vogelenzang. Stal 's Gravenweg ligt op een volstrekt unieke locatie, niet ver van Haarlem, maar aan alle kanten omringd door groen. De stallen en gangpaden zijn smetteloos schoon en wat opvalt, is de gemoedelijkheid en de betrokkenheid van de klanten bij het bedrijf. Het is alsof ze trots zijn hun paard hier te mogen stallen. Veelzeggend: het bedrijf heeft een wachtlijst van ruim vijf jaar. 

Lees hier meer over Stal 's Gravenweg.

De publieksprijs ging in 2023 naar Manege Meinders in Tilligte. Erve Meinders is een bijzondere plek. Tussen de glooiende essen in Noordoost-Twente wordt op één erf de passie voor paarden gecombineerd met zorg. Een plek waar iedereen meetelt en waarde op eigen niveau toevoegt. 

Lees hier het bijzondere verhaal van Manege Meinders

De criteria

De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting HIP en vakblad De Hippische Ondernemer. De jury beoordeelt het ondernemerschap aan de hand van criteria zoals: klantgerichtheid, onderscheidend, toekomstbestendig en innovatief vermogen, aandacht voor kwaliteit (dierwelzijn en veiligheid), deelname aan collectieve regelingen binnen de sector, personeelsbeleid en bijscholing, behaalde en het te verwachten financiële rendement.

Meer informatie over de verkiezing, inschrijving alsook de wijze waarop het bedrijf gescreend wordt, kun je hier vinden. Wens je een deelnameformulier toegezonden te krijgen, neem dan contact op met:

Secretariaat Stichting HIP

  • Esther Tacken
  • info@stichtinghip.info
  • 013-509 1666