Nieuws

Column van het bestuur: "Samenwerken is belangrijker dan ooit"

Denk jij wel eens aan het bestuur van de FNRS? Ik hoop van wel. Want wij, de vijf bestuursleden, zijn er voor jullie. Bij mijn aantreden als voorzitter, deze week precies twee jaar geleden, zei ik: “Het coronavirus heeft ons laten zien wat we eigenlijk allang wisten: je kunt niets alleen. We hebben elkaar nodig. We moeten samenwerken, verbindingen leggen en begrip en respect voor elkaar opbrengen.” Dat geldt nu nog meer dan toen, want er komt nogal wat op ons af, als sector. Samenwerken en verbinding leggen is belangrijker dan ooit tevoren.

Profielfoto van Nico Bezemer
9 september 2022 | 1 minuut lezen

Het gevecht om ruimte voor hippische bedrijven, de ontwikkelingen rondom paardenwelzijn, dierenactivisme, de stikstofproblematiek, de stijgende inflatie en onzekerheid over een nieuwe corona-uitbraak raken ons allemaal. Het ene bedrijf wordt daarbij harder geraakt dan het andere, maar we zullen elkaar nodig hebben.

Persoonlijk ontmoeten

Door het coronavirus heb ik veel te weinig kansen gehad om jullie persoonlijk te ontmoeten. Veel van jullie kennen mij nog niet. Daar wil ik de komende maanden verandering in brengen. We willen ons als bestuur meer laten zien, om zo nog meer aan te sluiten bij de belangen van jullie, onze leden. Allereerst natuurlijk op De Hippische Ondernemer Dag, maar daarna ook tijdens de regiobijeenkomsten en wellicht ook tijdens digitale vragenuurtjes, samen met directeur Haike Blaauw.

Ik hoop veel van jullie te spreken en zo onze strategie nog beter aan te laten sluiten op jullie vragen, wensen en uitdagingen bij het ondernemen. Samen met de ledenraad is het bestuur namelijk verantwoordelijk voor het beleid, de strategie en de saamhorigheid binnen de FNRS. Daar betrekken we de werkorganisatie natuurlijk heel nauw bij: zij zijn immers verantwoordelijk voor de uitvoering en zijn jullie eerste aanspreekpunt.

Samen de paardensector professionaliseren

Als voorzitter zoek ik niet alleen verbinding met de leden, maar ook naar buiten toe. De samenwerking met de KNHS is een van de meest in het oog springende. Maar we vertegenwoordigen ook de ondernemers binnen de Sectorraad Paarden, hét aanspreekpunt voor onze sector richting de overheid. En daarnaast zijn er nog lijntjes met bijvoorbeeld het KWPN, LTO, de koepel fokkerijen en de FNHB. Allemaal organisaties die er, net als wij, belang bij hebben dat de paardensector verder professionaliseert.

We hebben de afgelopen twee jaar al mooie stappen kunnen zetten. En ik heb veel zin om daarmee verder te gaan. Hoewel het veel tijd en energie kost, doe ik het met plezier en probeer ik onze belangen zo goed als mogelijk te behartigen. We staan als hardwerkende ondernemers voor grote uitdagingen en ik geloof heel erg in samenwerking. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.

Tot snel!

Nico Bezemer

Voorzitter FNRS en mede-eigenaar HC Hoeksche Waard