Nieuws

Nieuwe ledenraadsleden

De FNRS is een branchevereniging bestuurd door de eigen leden. Zij zetten zich actief in om de belangen van FNRS-leden en hippische ondernemers te behartigen. De ledenraad houdt toezicht op het bestuur en geeft richting aan het team van de werkorganisatie

Sinds kort wordt de ledenraad versterkt door de komst van twee nieuwe ledenraadsleden: Rianca Willekes en Aïde Roest.

Profielfoto van Demi Uijtewaal
Demi Uijtewaal
31 januari 2022 | 2 minuten lezen

Rianca Willekes

Riana Willekes is sinds 2018 mede-eigenaar van Manege Reijnenburg in Nieuwegein en heeft een achtergrond in het commerciële vastgoed, hier was ze onder andere verantwoordelijk voor de marketing en communicatie rondom grote projecten. Voordat ze mede-eigenaar werd van Manege Reijnenburg heeft ze als ZZP’er veel ervaring opgedaan op hippische bedrijven, niet alleen als instructrice maar ook andere zaken hadden haar verantwoording zoals het organiseren van evenementen en het opstellen van een website.

Rianca haar visie over de toekomst van de FNRS is breed en de huidige uitdagingen in de sector wekken haar interesses: “De FNRS heeft in de huidige tijd een uitdaging rondom de discussie paardenwelzijn. De nieuwe kwaliteitskeuring heeft al veel meer de focus op welzijn, maar ik denk dat er nog een grote uitdaging ligt om het zichtbaar te maken aan het grote publiek. Dat er ook op maneges goed wordt gezorgd voor de paarden op allerlei vlakken en dat dit extra kosten met zich meebrengt die moeten worden doorberekend aan de klant. Ook denk ik de ondersteuning aan de leden nog sterker kan met verschillende tools onder andere over personeel en praktische zaken zoals communicatiemiddelen, website, nieuwsbrieven, etc. Er worden regelmatig campagnes gelanceerd maar deze slaan niet voldoende aan bij onze ruiters. Dit is jammer, want er zit een hoop tijd in. Ik wil graag meedenken over passende campagnes die meer verbinding hebben met de doelgroep.”

Over haar bijdrage in de ledenraad is Rianca duidelijk: “Ik denk graag mee in oplossingen, door mijn ervaring bij meerdere (hippische)bedrijven heb ik een brede kennis op diverse vlakken. Vanaf de zijlijn iets roepen is altijd makkelijk, door een plek in de ledenraad kan ik actief meedenken en mijn steentje bijdragen.”

Aïde Roest

Naast Rianca is ook Aïde Roest de ledenraad komen versterken. Aïde runt samen met haar zussen Manege De Wildhoef in ’s-Gravenhage. Voordat zij werkzaam werd binnen de hippische sector heeft zij jarenlang gewerkt als onderzoeken Multifunctionele landbouw en paardenhouderij bij het Wecr (LEI Wagingen UR). Daarbij heeft zij meerdere projecten onderzocht in het kader van paardenhouderij en daardoor heeft ze een groot netwerk in de Wageningse onderzoekswereld.

“Ik vind het belangrijk dat de FNRS een brancheorganisatie is die staat voor ondernemers en ze ondersteund om de huidige wensen van de maatschappij, zeker ten aanzien van dierenwelzijn, toe te passen” vertelt Aïde. Ook over de bijdrage die ze wilt leveren aan de ledenraad heeft Aïde een duidelijke visie: “Mijn kennis op het gebied van sectoroverzicht en economische kennis wil ik graag vertalen naar de bedrijfsvloer en andere ondernemers. Ook vind ik het belangrijk dat we elkaar binnen de ledenraad stimuleren om verder te denken dan ons eigen erf, maar echt te kijken naar oplossingen waar de gehele sector beter van wordt.”

De rol van de ledenraad

De ledenraad van de FNRS bestaat uit een diverse en enthousiaste groep van 20 vertegenwoordigers van de FNRS-leden. Wat hen bindt is duidelijk: stuk voor stuk zetten zij zich actief in om de belangen van FNRS-leden en hippische ondernemers te behartigen. Onze ledenraadsleden weten als geen ander wat er speelt in het werkgebied van de FNRS. Ze geven signalen door aan het bestuur en de werkorganisatie om de aansluiting van de dienstverlening in de sector te verbeteren. Samen met het bestuur beoordelen zij het gevoerde beleid van de werkorganisatie en bepalen ze de lange termijn strategie. Zij zijn het hoogste bestuurlijke orgaan van onze vereniging.

De leden van de ledenraad worden gekozen door de FNRS-leden. De samenstelling bestaat uit een vertegenwoordiging van vier regio's, IST, grote manegebedrijven, kleine manegebedrijven en verenigingen. De ledenraad komt vier keer per jaar bij elkaar.