Ledenraad

De ledenraad van de FNRS is een diverse en enthousiaste groep van 20 vertegenwoordigers van de FNRS-leden. Wat hen bindt is duidelijk: stuk voor stuk zetten zij zich actief in om de belangen van FNRS-leden en hippische ondernemers te behartigen. Onze ledenraadsleden weten als geen ander wat er speelt in het werkgebied van de FNRS. Ze geven signalen door aan het bestuur en de werkorganisatie om de aansluiting van de dienstverlening in de sector te verbeteren. Samen met het bestuur beoordelen zij het gevoerde beleid van de werkorganisatie en bepalen ze de lange termijn strategie. Zij zijn het hoogste bestuurlijke orgaan van onze vereniging.

De leden van de ledenraad worden gekozen door de FNRS-leden. De samenstelling bestaat uit een vertegenwoordiging van vier regio's, IST, grote manegebedrijven, kleine manegebedrijven en verenigingen. De ledenraad komt vier keer per jaar bij elkaar. Zij stellen zich hieronder voor:

Aïde Roest

Vertegenwoordigt Manege Klein
Aïde Roest runt samen met haar zussen Manege De Wildhoef in Den Haag. Voordat zij werkzaam werd binnen de hippische sector heeft zij jarenlang gewerkt als onderzoeken Multifunctionele landbouw en paardenhouderij bij het Wecr.

"Ik vind ik het belangrijk dat we elkaar binnen de ledenraad stimuleren om verder te denken dan ons eigen erf, maar echt te kijken naar oplossingen waar de gehele sector beter van wordt.”

Anita Verloop

Vertegenwoordigt regio Zuid-West
Anita Verloop-Groenen is samen met haar man Rob Verloop al sinds 1996 eigenaar van manege Noordland te ’s-Gravenzande. Een kleinere, gemoedelijke manege waar het motto geldt: als je maar plezier hebt met je paard. De nadruk ligt op recreatief rijden met o.a. het buitenrijden, want strand en duinen zijn in 10 min. stappen met je paard bereikbaar. Daarnaast doen zij ook aan pensionstalling, vakantiestalling en lesgeven aan jong t/m. oud.
Anita zet zich in de ledenraad in vanuit de kleinere manege en het buitenrijden, niet alleen in de omgeving van manege Noordland, maar ook voor de gehele provincie.

“Alle collega’s en ruiters uit Zuid-Holland kunnen bij mij terecht voor advies van ruiterpaden en buitenrijden. Daarnaast vindt ik het fijn dat er voor de verschillende onderwerpen binnen de ledenraad de mogelijkheid is om in werkgroepen hierop dieper in te kunnen gaan en je mening en suggesties naar voren te brengen. Hierdoor ontstaat er meer diepgang en draagvlak bij de uitwerking van elk onderwerp”.

Carine Kok

Vertegenwoordigt regio Zuid-West
Carine vertegenwoordigt binnen de ledenraad de bedrijven uit de regio Zuid-West Nederland. Carine is de oprichter van Manege de Arckelhoeve samen met haar man Cas. Het doel van Carine binnen haar manegebedrijf is om alle aspecten van de paardensport aan te bieden en dit zo ver mogelijk uit te diepen. Manege de Arckelhoeve is sinds enkele jaren zeer actief op social media.

Eddie Sticker

Vertegenwoordigt Manege Groot
Eddie runt samen met zijn vrouw Alice Sticker - Westervelt al vanaf 1996 Hippisch Centrum de Achterhoek. Zij hebben het bedrijf overgenomen van Henk Westervelt die al in 1964 was begonnen met manege de Achterhoek. Naast het hippisch bedrijf beschikt het bedrijf ook nog over een mini camping en pensionboerderij. Dochter Leila werkt al volledig mee in het bedrijf en de bedoeling is dat zoon Job vanaf 2022 zich ook steeds meer gaat inzetten in het bedrijf

Eddie is lid van de FNRS omdat hij ervan overtuigd is dat we als sector goed georganiseerd moeten zijn om te laten zien waar we voor staan op het gebied van kwaliteit, veiligheid en welzijn en proberen om ons continue te verbeteren/ vernieuwen. Eddie probeert met zijn functie binnen de ledenraad hier een bijdrage aan te leveren.

Erna Bronsvoort

Vertegenwoordigd regio Noord-Oost
Erna runt samen met haar man en zoon Manege Snorrewind in Twente. Ze is ervan overtuig dat je in je eentje snel gaat, maar met zijn allen gaat het beter. Daar geloof zij heel erg in: de kracht van het collectief met behoud van de eigen identiteit. Iedere ondernemer moet op zijn eigen manier zijn bedrijf runnen, maar richting de maatschappij en politiek moeten we als sector gezamenlijk body laten zien. Met haar zetel in de FNRS-ledenraad zet zij zich hier graag voor in.

Esther Boonstoppel

Vertegenwoordigt Instructie, Sport en Training
Esther runt samen met haar partner Bob Tenwolde een handels-, trainings-, africhting en penstionstal. Zij zijn 23 jaar geleden samen begonnen met het huren van een paar boxen en inmiddels runnen zij al 21 jaar een volledig geoutilleerd eigen stal in het Zuid-Hollandse Haastrecht “Stal Tenwolde”.

Esther levert een positieve bijdrage aan de ledenraad door haar jarenlange praktijkervaring tijdens het volledige zelfstandig opbouwen van hun accommodatie.

Floor Donkers

Vertegenwoordigt regio Zuid-Oost
Floor is werkzaam als mede-ondernemer van manege & recreatiebedrijf de Boschhoeve met voornaamste activiteiten manegelessen en pensionstalling, buitenritten/weekendarrangementen, ponykampen en ruiterkampen in de schoolvakanties. Daarnaast is Floor bestuurslid van de rijvereniging en heeft zij ervaring als docent in het basisonderwijs.

Floor wil door haar rol in de ledenraad de sector professionaliseren door gerichter en efficiënter te communiceren en ondernemers te adviseren op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, ruimtelijke ordening. Een duidelijke, heldere positionering, zodat iedereen weet waar de FNRS voor staat.
Paardenwelzijn vindt zij een belangrijk speerpunt.

Ze vindt het, ter bevordering van de ledenbetrokkenheid, belangrijk dat verschillende typen bedrijven vertegenwoordigd zijn in de ledenraad, maar ook dat er een goede spreiding van vertegenwoordiging per sector/branche is.

Ger Huijer

Vertegenwoordigt Verenigingen
Ger vertegenwoordigt binnen de ledenraad van de FNRS de collectief aangesloten verenigingen met eigen accommodatie. Ger Huijer is sinds 2016 actief als voorzitter van het Recreatiesportforum bij de KNHS.

Gert-Jan Lutke Holzik

Vertegenwoordigt regio Noord-Oost
Gert Jan is eigenaar van Holzik Stables in Enschede. Sinds 2005 een pensionstal en in 2012 uitgebreid met manege-activiteiten. In het verleden is hij bestuurlijk actief geweest bij de diverse lokale besturen. Hij streeft, net als de FNRS, naar een gezonde hippische sector. Hij is dan ook van mening dat de FNRS erg belangrijk voor bedrijven is om te kunnen blijven bestaan, groeien of te worden overgenomen. Ook gezien de nieuwe wetgevingen op het gebied van milieu en huisvesting is het belangrijk dat de branche een duidelijk standpunt inneemt. Zodat bedrijven weten waar zij in moeten investeren de komende jaren.

Gert-Jan heeft veel kennis van veel uiteenlopende zaken zoals de nieuwe stikstofwetgeving, welzijnseisen, mestwetgeving, landschapsonderhoud en nog veel meer. Hij draagt graag bij aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de FNRS zodat de brancheorganisatie sterk de toekomst in kan!

Hester Bransen

Vertegenwoordigt Instructie, Sport & Training
Hester runt een kleinschalig trainingscentrum in het Gelderse Gendt. Ze heeft een online programma opgezet waarmee ze nog meer ruiters kan begeleiden. Ze heeft eerder als docent paardenhouderij gewerkt. Ze vertegenwoordigt de IST-bedrijven in de FNRS-ledenraad. Hester vindt dat we als paardensector goed bezig zijn. Paardenmensen zijn slim en kunnen veel, maar we moeten ook aan buitenstaanders gaan vertellen hoe we het doen: hoe mooi het is om een eenheid te vormen met een paard, wat de liefde voor die dieren betekent en dat welzijn en sport hand in hand kunnen gaan. Ze denkt dat er veel mogelijkheden zijn om dat als sector beter aan te pakken. Ze helpt graag om andere ondernemers te inspireren en samen te sparren.

Lidy Moesman

Vertegenwoordigt Manege Groot
Lidy Moesman is, samen met haar zoon Tim, eigenaar van het bedrijf Hippisch Centrum Nootdorp in Nootdorp. Lidy is al een aantal jaar actief binnen de ledenraad van de FNRS waarin ze de grote maneges vertegenwoordigt.

Maaike van Rijn

Manege Klein
Maaike van Rijn zit in de ledenraad voor de kiesgroep manege klein. Samen met haar man Axel runt zij ponymanege Equito. Hun motto is “een hele middag tussen de pony’s” en het doel is om ruiters breed op te leiden. Ze besteden heel veel aandacht aan opleiding en educatie, zowel van onze ruiters als hun ouders. Ze laten zien hoe belangrijk de omgang met pony’s kan zijn voor de ontwikkeling en het welzijn van mensen. In 2016 werd hun inzet beloond met de titel “hippisch ondernemer van het jaar”.

Maaike neemt deel aan de ledenraad, omdat zij betrokken is bij de toekomst van onze mooie sport. Daarnaast ervaart zij dagelijks hoe moeilijk het is om veiligheid, kwaliteit en welzijn samen te laten gaan met een eerlijke boterham voor hardwerkende, gepassioneerde ondernemers. Vanuit haar ervaring als manegehouder, maar ook als beleidsmedewerker en in de hippische journalistiek, wil zij bijdragen aan een goede koers voor de FNRS, die ons niet alleen door dagelijkse problemen heen helpt, maar ook actief werkt aan de strategie voor de toekomst.

Mark Tolboom

Vertegenwoordigt regio Noord-West
Mark is eigenaar van Stal Groenendaal in Bunschoten-Spakenburg. Het bedrijf is groot opgezet en biedt zowel alle mogelijkheden en faciliteiten aan zowel manege- als pensionruiters. Daarnaast neemt Stal Groenendaal altijd actief mee aan de verschillende competities die de KNHS en FNRS organiseren. Mark vertegenwoordigt de bedrijven uit Noord-West Nederland binnen de ledenraad.

Rianca Willekes

Vertegenwoordigt Manege
Rianca is sinds 2018 mede-eigenaar van Manege Reijnenburg in Nieuwegein. Ze heeft een achtergrond in de marketing en communicatie wereld binnen de commerciële vastgoed. Ze wil met haar rol binnen de ledenraad de ondernemers nog meer handvatten aanbieden waarmee ze aan de slag kunnen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat het grote publiek meer feeling met de sector krijgt.

Stella Zumpolle

Manege Klein
Stella is eigenaresse van de Larense Manege. Zij heeft hiervoor strafrecht gestudeerd en bij het OM op de afdeling milieu gewerkt. Zij is jarenlang bedrijfsleider geweest bij meerdere maneges en brengt alle opgedane kennis nu in de praktijk op haar huidige bedrijf.

Stella vindt dat we samen sterker staan en dat het zeer belangrijk is dat wij laten zien dat bedrijven zich met een lidmaatschap van de FNRS zich onderscheiden van ‘overige’ rijscholen/particulieren met paarden. Zij wil de FNRS een dusdanig sterk merk maken waardoor elk rijdend persoon de FNRS kent en weet waar het voor staat. Zij vindt de samenwerking met de KNHS hierbij erg belangrijk. Wij moeten elkaar versterken en ondersteunen.

Stella levert haar bijdrage aan de ledenraad door een frisse blik op zaken van een nieuwbakken ondernemer.

Suzanne Bredero

Vertegenwoordigt Instructie, Sport en Training
Al op jonge leeftijd was Suzanne actief in de paardensport, maar ook andere dieren hadden haar belangstelling en na het behalen van haar VWO-diploma wilde ze graag dierengeneeskunde studeren. Helaas ging deze studie niet door maar het bood tegelijkertijd de mogelijkheid om een andere wens in vervulling te laten gaan. Zo kwam ze in Deurne terecht waar ze uiteindelijk de instructeursopleiding heeft afgemaakt. Sinds 1992 runt ze haar eigen stal in Kring van Doorth. Suzanne vertegenwoordigt de IST stallen binnen de ledenraad.