Nieuws

Vernieuwde FNRS-opfokovereenkomst

De opfokovereenkomst van de FNRS is vernieuwd en voor FNRS-leden vanaf nu te downloaden van de website. FNRS adviseert leden om met een opfokovereenkomst te werken om zo de rechten en plichten van de hippische onderneming en de opfokklant goed vast te leggen.

Profielfoto van Frederieke Verhaar
25 augustus 2021 | 1 minuut lezen

In de nieuwste versie van de opfokovereenkomst is het niet meer noodzakelijk voor elk paard dat bij u gestald wordt, een  aparte overeenkomst te sluiten. Door te werken met een bijlage waarop de gegevens van de in opfok gestalde paarden staan, hoeft alleen nog deze bijlage geactualiseerd te worden. Zeker voor bedrijven waarbij klanten meerdere paarden in opfok geven, scheelt dit enorm in de administratieve last maar zorgt u er wel voor dat de afspraken duidelijk hebt vastgelegd.

Geactualiseerde FNRS-opfokovereenkomst

Wibe Reddingius, advocaat hippisch recht bij onze partner Langelaar & Klinkhamer Advocaten, nam recent de opfokovereenkomst onder de loep en actualiseerde deze. “Het is van groot belang dat een overeenkomst de afspraken tussen partijen, de opfokhouder en de klant, goed weergeeft. Een dergelijke overeenkomst dient vooral als bewijs van de gemaakte afspraken.”

De vernieuwde FNRS-opfokovereenkomst bedekt de hoogst noodzakelijke punten die een opfokhouder en zijn klant overeen moeten komen. Daardoor is de nieuwe opfokovereenkomst eenvoudiger en korter geworden. Waar voorheen de algemene voorwaarden van de FNRS moesten worden aangehecht is dat nu niet meer nodig. Ook dit scheelt in de administratieve last voor zowel ondernemer als klant.

Heeft u Engelstalige lesklanten? De nieuwe opfokovereenkomst is ook in het Engels te downloaden van onze website. Heeft u vragen over de nieuwe opfokovereenkomst? Neem dan contact op met de Ondernemersdesk van de FNRS.

Opfokbijeenkomst op 28 oktober 2021

Op donderdag 28 oktober organiseert de FNRS een opfokbijeenkomst. Naast de inhoudelijke kennisuitwisseling is er ruimte voor het uitwisselen van wensen en ervaringen. De bijeenkomst vindt plaats op een nader te bepalen opfoklocatie. Houd onze website in te de gaten voor meer informatie over het programma.