Activiteit

Kijkje in de Keuken zomereditie

20 juni
Donderdag 20 juni 2024
09:00 tot 17:00
Evenement
Profielfoto van Han Aalmans
3 minuten lezen

Op donderdag 20 juni is het weer zover; de zomereditie van ‘Kijkje in de Keuken’! Deze keer reizen we af naar het prachtige Gelderland en gaan we op bezoek bij Paleis Het Loo, De Bereden Politie Nunspeet en Opfok en Paardenrusthuis De Lindehoeve. Deze locaties zijn ieder op een bijzondere manier met paarden bezig en hebben speciaal voor ons deze dag hun deuren geopend.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is het grootste, authentieke 17e-eeuwse paleis van het Huis Oranje-Nassau. Het is een plek met een bijzondere geschiedenis. We krijgen een rondleiding door de koetshuizen en het stallenplein waar we de sfeer kunnen proeven van de 20e eeuw. Een deel van de stallen wordt nog steeds gebruikt door het Koninklijk Staldepartement. Er staan dus nog steeds paarden in de stallen, net als vroeger. Tijdens de rondleiding zal onder andere de grote hippische geschiedenis van het paleis worden besproken en krijgen we een zeer uitzonderlijk kijkje achter de schermen op deze unieke locatie. Na de rondleiding nuttigen we een heerlijke lunch in de Prins Hendrik Garage waar we omgeven worden door prachtige rijtuigen. Een bijzondere ervaring! 

Bereden Politie Nunspeet

Nadat we hebben mogen genieten van een stukje Nederlandse historie vervolgt onze weg naar de Bereden Politie in Nunspeet. Op deze locatie houden ze zich bezig met het aanschaffen en trainen van politiepaarden. De opleiding van politiepaarden is uniek en vergt veel kennis en aandacht voor elk individueel paard. Met een gedegen training kunnen de paarden ingezet worden tijdens speciale operaties. Wij krijgen deze dag een rondleiding en een demonstratie van de training van politiepaarden in Nunspeet.

Stal de Lindehoeve Emst

Vanuit Nunspeet rijden we naar het mooie Emst. Hier ligt, verdeeld over twee locaties, opfokbedrijf en paardenrusthuis De Lindehoeve. Bij de Lindehoeve staat kwaliteit voorop voor elk paard, van jong tot oud. Op de twee locaties van het bedrijf worden jonge paarden opgefokt en krijgen oude paarden hun welverdiende rust. Wij nemen een kijkje bij beide locaties.

De opfoklocatie ligt op een prachtig stukje natuur waar met veel aandacht merries en jonge paarden begeleid worden. Verzorging, voeding, beweging en de omgeving spelen hier een grote rol. Het paardenrusthuis is omgeven door weiland en ligt aan de prachtige heide van het Gortelse Bos. Met in totaal een omvang van 150 hectare kunnen paarden hier in alle vrijheid bewegen.

Programma:

09:00 – 09:30 uur Aankomst Paleis Het Loo
09:30 – 10:00 uur Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers
10:00 – 11:30 uur Rondleiding Paleis Het Loo
11:30 – 12:30 uur Lunch Prins Hendrik Garage
13:00 – 14:15 uur  Rondleiding en demonstratie Bereden Politie Nunspeet
14:45 – 17:00 uur Rondleiding Stal de Lindehoeve Nijbroek & Emst
17:00 – 19:00 uur Optioneel diner

Vervoer

Deze dag is met eigen vervoer. De locaties liggen allemaal op max 30 min. afstand van elkaar. Probeer zoveel mogelijk met elkaar te carpoolen indien mogelijk. De meeste locaties zijn voorzien van grote parkeergelegenheid, maar enkele niet. We verzamelen en starten deze dag bij Paleis het Loo in Apeldoorn.

Optioneel diner

Optioneel bieden we nog de mogelijkheid om de dag gezamenlijk af te sluiten met een gezellig diner. Let op: dit diner kan alleen doorgaan bij voldoende animo. Geef bij de aanmelding voor deze dag aan of je mee wilt dineren. Wij bekijken dan de mogelijkheden. De kosten voor het diner worden apart afgerekend op de dag zelf.

Kosten

Deelname aan deze dag bedraagt 60 euro per persoon. Dit is inclusief uitgebreide lunch, drankjes en andere versnaperingen. De kosten voor het optionele diner worden op de dag zelf verrekend.

Let op! Je aanmelding is definitief als de vooraf gestuurde factuur voor ‘Kijkje in de Keuken’ voldaan is.

Aanmelden

De uiterlijke aanmelddatum is verstreken en het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Mocht je toch graag mee willen kun je ons altijd even bellen om te kijken of er nog een plekje vrij gekomen is. 

Locatie

Koninklijk park 16
7315 JA Apeldoorn
Nederland

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.